Mainz Biomed: Webinar tentang Pengesanan Kanser Kolorektal Awal – Meneroka Pilihan Diagnostik Makmal Baru

(SeaPRwire) –   BERKELEY, Calif. dan MAINZ, Jerman, 18 Mac 2024 — Mainz Biomed N.V. (NASDAQ:MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), pemimpin dalam penyelesaian diagnostik genetik molekul untuk pengesanan awal kanser, bekerjasama dengan Ganzimmun, akan menganjurkan satu seminar pendidikan dalam talian mengenai Pengesanan Awal Kanser Kolorektal: Pilihan Diagnostik Makmal Baru yang akan berlangsung pada 20 Mac 2024.

Direka untuk ahli farmasi, doktor, dan profesional kesihatan, sesi latihan dalam talian ini bertujuan untuk menerangkan pendekatan diagnostik makmal yang inovatif untuk skrining kanser kolorektal. Dalam konteks Bulan Kesedaran Kanser Kolorektal pada bulan Mac, seminar ini akan mendalami kepentingan penanda genetik dan kemajuan dalam teknik skrining yang menawarkan penilaian risiko dan pengesanan awal yang lebih tepat. Para peserta akan mempunyai peluang untuk mendapatkan kredit pendidikan berterusan, dengan dua mata kredit dari ÄK dan satu dari BDH.

Butiran Acara:

  • Seminar Pendidikan untuk komuniti perubatan dalam bahasa Jerman
  • Tajuk: Darmkrebs-Früherkennung: Neue labordiagnostische Optionen (Pengesanan Awal Kanser Kolorektal: Pilihan Diagnostik Makmal Baru)
  • Penceramah: Jürgen Fuhrländer, Penasihat Kanan Sains Perubatan
  • Pengesahan: 2 mata kredit ÄK, 1 mata kredit BDH
  • Kumpulan Sasaran: Ahli farmasi, Doktor, Profesional Kesihatan
  • Tuan Rumah: MainzBiomed, Ganzimmun
  • Tarikh: 20 Mac 2024
  • Masa: dari 07:00 PM hingga 08:15 PM (CET)
  • Lokasi: Dalam talian
  • Kos: Percuma

Untuk maklumat lanjut dan untuk mendaftar, sila lawati atau .

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menawarkan kepekaan dan ketepatan yang tinggi dalam kit skrining kanser kolorektal (CRC) rumah yang mudah digunakan. Ujian tidak invasif ini boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan diagnosis awal yang lebih baik berbanding ujian darah tinja (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser kolorektal berbanding ujian tinja lain dan membenarkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara-negara EU terpilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung.

Mengenai Kanser Kolorektal
Kanser kolorektal (CRC) ialah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, menurut World Cancer Research Fund International. US Preventive Services Task Force mengesyorkan bahawa skrining dengan ujian DNA tinja seperti ColoAlert® perlu dijalankan sekali setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoskopi dijalankan. Walau bagaimanapun, kira-kira satu pertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser kolon. Kesenjangan ini dalam skrining mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul berasaskan pasaran untuk keadaan yang membahayakan nyawa. Produk utama Syarikat ialah ColoAlert®, ujian diagnostik awal tepat, tidak invasif dan mudah digunakan untuk kanser kolorektal berdasarkan deteksi molekul-genetik berganda nyata masa sebenar berdasarkan reaksi rantai polimeras (PCR) dalam sampel tinja. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal FDA penting untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga termasuk PancAlert, ujian skrining kanser pankreas awal. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Untuk pertanyaan media

Di Eropah:
MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20

Di AS:
Blueprint Life Science Group
Hershel Berry
+1 415 505 3749

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi

Pernyataan Prospektif
Pernyataan tertentu dalam kenyataan akhbar ini merupakan “pernyataan prospektif” dalam makna “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Pernyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “anggaran”, “rancangan” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan pernyataan perkara sejarah. Pernyataan prospektif ini mencerminkan analisis terkini maklumat sedia ada dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Oleh itu, kehati-hatian perlu diambil dalam bergantung kepada pernyataan prospektif. Akibat risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan atau projeksi Syarikat. Faktor-faktor berikut, antara lain, boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini: (i) kegagalan untuk memenuhi sasaran pembangunan dan sasaran berkaitan; (ii) perubahan undang-undang atau peraturan yang berkenaan; (iii) kesan wabak COVID-19 terhadap Syarikat dan pasaran semasa atau yang ditujukan; dan (iv) risiko dan ketidakpastian lain yang dinyatakan di sini, serta risiko dan ketidakpastian yang dibincangkan dari semasa ke semasa dalam laporan dan penyataan awam lain kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) oleh Syarikat. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan projeksi Syarikat boleh didapati dalam penyataan awal kepada SEC, termasuk laporan tahunan pada Form 20-F yang diedarkan pada 7 April 2023. Penyataan SEC Syarikat boleh didapati secara awam di laman web SEC di www.sec.gov. Sebarang pernyataan prospektif yang dibuat oleh kami dalam kenyataan akhbar ini hanyalah berdasarkan maklumat yang sedang tersedia kepada Mainz Biomed dan hanya merujuk kepada tarikh di mana ia dibuat. Mainz Biomed tidak berkewajipan untuk mengemaskini secara awam apa-apa pernyataan prospektif, sama ada bertulis atau lisan, yang mungkin dibuat dari masa ke semasa, sama ada akibat maklumat baru, perkembangan masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.