Magic Empire Global Limited Mengumumkan Penerimaan Notis Nasdaq Mengenai Kekurangan Harga Minimum Tawaran

(SeaPRwire) –   Hong Kong, 1 Mac 2024 — Magic Empire Global Limited (NASDAQ: MEGL) (“MEGL”, atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa, pada 28 Februari 2024, Syarikat telah menerima surat daripada Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa berdasarkan harga tawaran tertutup Syarikat bagi tempoh dari 16 Januari 2024 hingga 27 Februari 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan senarai berterusan Peraturan Senarai Pasaran Saham Nasdaq di bawah Peraturan Senarai Pasaran Saham Nasdaq 5550(a)(2), untuk mengekalkan harga tawaran minimum $1 sesaham.

Notis tersebut tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai saham biasa Syarikat. Nasdaq telah memberi Syarikat tempoh pematuhan 180 hari kalendar, atau sehingga 26 Ogos 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai berterusan Nasdaq. Sekiranya Syarikat tidak dapat memulihkan pematuhan dalam tempoh pematuhan, Syarikat mungkin layak untuk tempoh tambahan 180 hari kalendar, sekiranya Syarikat memenuhi keperluan senarai berterusan untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian senarai awal untuk Pasaran Saham Modal Nasdaq, kecuali keperluan harga tawaran, dan dapat memberikan notis bertulis niat untuk menyembuhkan kekurangan semasa tempoh pematuhan kedua, dengan melaksanakan pecah saham terbalik, jika perlu. Walau bagaimanapun, jika kelihatan bahawa Syarikat tidak akan dapat menyembuhkan kekurangan, atau jika Syarikat tidak layak, Nasdaq akan memberi notis bahawa sekuriti Syarikat akan tertakluk kepada penyingkiran senarai.

Syarikat sedang menilai pelbagai pilihan untuk memulihkan pematuhan dan berniat untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai berterusan Nasdaq dalam masa yang sesuai. Walaupun Syarikat akan menggunakan segala usaha munasabah untuk mencapai pematuhan dengan Peraturan 5550(a)(2), tiada jaminan bahawa Syarikat akan dapat memulihkan pematuhan dengan peraturan itu atau akan berada dalam pematuhan dengan keperluan senarai berterusan Nasdaq yang lain.

Tentang Magic Empire Global Limited

Magic Empire Global Limited ialah pembekal perkhidmatan kewangan di Hong Kong yang terutamanya terlibat dalam penyediaan perundingan kewangan korporat dan perkhidmatan pengendorsan. Penawarannya terutamanya terdiri daripada (i) perkhidmatan penajaan IPO; (ii) perundingan kewangan dan perundingan kewangan bebas; (iii) perundingan pematuhan; (iv) perkhidmatan pengendorsan; dan (iv) perkhidmatan korporat. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Selamat

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “mengira”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “berniat”, “boleh”, “berkemungkinan” atau ungkapan serupa lain. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepasnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur memeriksa faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan penyataan lain Syarikat kepada SEC, yang boleh diperiksa di .

Hong Kong:

Magic Empire Global Limited
Cik Vivien Tai
Tel: +852 3577 8770
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.