Li Auto Inc. Mengisytiharkan Pemberitahuan Hak Putar untuk Nota Senior Berkonvertibel 0.25% yang Tamat Tempoh pada 2028

(SeaPRwire) –   BEIJING, 27 Mac 2024 — Li Auto Inc. (syarikat “Kami”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa ia memberitahu pemegang-pemegang Nota Senior Berkonvertibel 0.25% Kami yang jatuh tempo pada 2028 (CUSIP No. 50202M AB8) (”Nota”) bahawa mengikut Indenture bertarikh 12 April 2021 (“Indenture”) berkenaan Nota antara Kami dan Deutsche Bank Trust Company Americas, sebagai pemegang amanah dan ejen bayaran, setiap pemegang mempunyai hak, pada pilihan pemegang itu, untuk memerlukan Kami membeli semua atau sebahagian Nota pemegang itu atau sebarang bahagian prinsipalnya yang sama dengan AS$1,000 prinsipal jumlah (atau gandaan berselang integralnya) untuk tunai pada 1 Mei 2024 (“Hak Put”). Hak Put tamat pada 5:00 petang, Waktu Bandar New York, Isnin, 29 April 2024.

Seperti yang diperlukan oleh peraturan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (”SEC”), Kami akan memfailkan Pernyataan Tawaran Balik pada Jadual TO hari ini. Selain itu, dokumen-dokumen yang menyatakan terma, syarat-syarat, dan prosedur untuk melaksanakan Hak Put akan tersedia melalui Pusat Pendepositori dan Agen Pembayaran, yang adalah Deutsche Bank Trust Company Americas. Tiada pihak Kami, lembaga pengarahnya, atau pengurusan eksekutifnya telah membuat atau sedang membuat apa-apa representasi atau cadangan kepada mana-mana pemegang mengenai sama ada untuk melaksanakan atau menahan diri daripada melaksanakan Hak Put.

Hak Put memberi hak kepada setiap pemegang Nota untuk memerlukan Kami membeli balik kesemua atau sebahagian Nota pemegang itu dalam jumlah prinsipal yang sama dengan AS$1,000 atau gandaan berselang integralnya. Harga pembelian balik untuk Nota-nota itu akan sama dengan 100% jumlah prinsipal Nota yang akan dibeli balik, ditambah faedah tertunggak dan belum dibayar, jika ada, sehingga, tetapi tidak termasuk, 1 Mei 2024, yang merupakan tarikh yang dinyatakan untuk pembelian balik dalam Indenture (“Tarikh Pembelian Balik 2024”), tertakluk kepada terma dan syarat-syarat Indenture dan Nota. Tarikh Pembelian Balik 2024 adalah tarikh pembayaran faedah di bawah terma-terma Indenture dan Nota. Oleh itu, pada 1 Mei 2024, menjadi tarikh pembayaran faedah, Kami akan membayar faedah tertunggak dan belum dibayar atas semua Nota sehingga 30 April 2024, kepada semua pemegang yang menjadi pemegang rekod pada 5:00 petang, Waktu Bandar New York, Isnin, 15 April 2024, terlepas dari sama ada Hak Put dilaksanakan berkenaan Nota-nota itu atau tidak. Pada Tarikh Pembelian Balik 2024, tidak ada faedah tertunggak dan belum dibayar atas Nota-nota. Setakat 26 Mac 2024, terdapat AS$862,500,000 jumlah prinsipal Nota yang belum dilunaskan. Jika semua Nota yang belum dilunaskan diserahkan untuk pembelian balik melalui pelaksanaan Hak Put, jumlah tunai harga pembelian akan menjadi AS$862,500,000.

Peluang bagi pemegang-pemegang Nota untuk melaksanakan Hak Put bermula hari ini, 27 Mac 2024, dan akan tamat pada 5:00 petang, Waktu Bandar New York, Isnin, 29 April 2024. Untuk melaksanakan Hak Put, pemegang mestilah mengikuti prosedur penghantaran yang dinyatakan dalam Notis Hak Put Kami (”Notis Hak Put”) yang boleh didapati melalui Pusat Pendepositori dan Deutsche Bank Trust Company Americas. Pemegang-pemegang boleh menarik balik mana-mana Nota yang sebelum ini diserahkan mengikut terma-terma Hak Put pada bila-bila masa sebelum 5:00 petang, Waktu Bandar New York, Isnin, 29 April 2024, yang merupakan hari perniagaan kedua sebelum Tarikh Pembelian Balik 2024, atau sebagaimana dibenarkan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

Kenyataan akhbar ini adalah untuk maklumat sahaja dan bukan tawaran untuk membeli, satu persoalan tawaran untuk membeli, atau satu persoalan tawaran untuk menjual Nota atau sekuriti lain Kami. Tawaran untuk membeli Nota hanya akan mengikut, dan Nota-nota boleh diserahkan hanya mengikut, Notis Hak Put Kami bertarikh 27 Mac 2024 dan dokumen-dokumen berkaitan. Pemegang-pemegang Nota boleh meminta Notis Hak Put Kami daripada ejen pembayaran, Deutsche Bank Trust Company Americas.

Melalui Pos atau Penghantaran Malam

Untuk Maklumat atau Pengesahan melalui Telefon:
Deutsche Bank Trust Company Americas
c/o DB Services Americas, Inc
5022 Gate Parkway Suite 200
MS JCK01-218
Jacksonville, FL 32256
Amerika Syarikat
+1 (800) 735-7777
Untuk Maklumat atau Pengesahan melalui Emel:
db.reorg@db.com

PEMEGANG-PEMEGANG NOTA DAN PIHAK-PIHAK BERMINAT LAIN DIHARAPKAN MEMBACA JADUAL TO KAMI, NOTIS HAK PUT, DAN DOKUMEN-DOKUMEN BERRELEVAN YANG DIKEMUKAKAN KEPADA SEC BILA IANYA TERSEDIA KERANA MEREKA MENGANDUNGI MAKLUMAT PENTING MENGENAI LI AUTO INC. DAN HAK PUT.

Bahan-bahan yang difailkan dengan SEC boleh didapati secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, https://www.sec.gov. Dokumen-dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh didapati tanpa caj di laman web Kami, https://ir.lixiang.com.

Mengenai Li Auto Inc.

Li Auto Inc. adalah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat itu mereka bentuk, membangunkan, mengeluarkan, dan menjual kenderaan pintar baharu tenaga premium. Matlamatnya adalah: Mencipta Rumah Bergerak, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi, dan model perniagaan, syarikat itu memberikan keluarga-keluarga dengan produk dan perkhidmatan selamat, mudah, dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk mengkomersialkan berjaya kenderaan bertenaga lanjutan di China. Syarikat itu memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Barisan model semasanya termasuk Li MEGA, MPV keluarga berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga enam tempat duduk berteknologi tinggi, dan Li L8, SUV keluarga enam tempat duduk premium, serta Li L7, SUV keluarga lima tempat duduk berteknologi tinggi. Syarikat itu menggunakan teknologi untuk mencipta nilai kepada penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman kepada sistem lanjutan jaraknya yang eksklusif, teknologi kenderaan baharu generasi akan datang, dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan barisan produknya dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.