Li Auto Inc. Keluarkan Laporan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus Tahun 2023

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 12, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengeluarkan Laporan Tahunan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) tahun 2023. Laporan itu menekankan komitmen dan kemajuan Syarikat pada tahun 2023 terhadap objektif jangka panjangnya dalam ESG, yang berdiri sebagai komponen inti visi dan misi korporat Syarikat.

Li Auto mengintegrasikan kelestarian secara licin ke dalam strategi dan operasi korporatnya, dengan menggunakan pendekatan menyeluruh terhadap ESG. Pendekatan itu termasuk memacu inisiatif pembangunan mampan merentasi lima bidang kritikal: pematuhan operasi dan tadbir urus korporat, inovasi dan keunggulan produk, kebajikan pekerja, inisiatif untuk pengurangan karbon, dan penglibatan masyarakat. Li Auto berkomitmen untuk membuat kemajuan yang boleh diukur dalam usahanya untuk masa depan yang lebih baik dan mampan melalui inisiatif ESGnya.

Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif ESG Syarikat dan untuk akses laporan ESG penuh dalam bahasa Cina ringkas, Cina tradisional, dan bahasa Inggeris, sila lawati bahagian ESG laman web hubungan pelabur Syarikat di https://ir.lixiang.com/esg.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. ialah pemimpin dalam pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka reka, kembangkan, kilang dan jual kenderaan pintar premium tenaga baharu. Misi mereka ialah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan selamat, mudah, dan selesa. Li Auto ialah perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan tenaga terluas yang dipanjangkan julatnya di China. Syarikat memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Senarai model semasa mereka termasuk Li MEGA, kenderaan berkeluarga MPV canggih bendera, Li L9, SUV keluarga bendera enam tempat duduk, dan Li L8, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, serta Li L7, SUV keluarga bendera lima tempat duduk. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai kepada penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem penambahan julat semulajadinya, teknologi kenderaan elektrik generasi akan datang, dan penyelesaian kenderaan pintar sambil meluaskan barisan produknya dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.