Li Auto Inc. Files Its Annual Report on Form 20-F

(SeaPRwire) –   BEIJING, April 12, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan dalam Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 12 April 2024. Laporan tahunan boleh diakses di laman hubungan pelabur Syarikat di https://ir.lixiang.com.

Syarikat akan menyediakan salinan cetak laporan tahunan yang mengandungi penyata kewangan disatukan yang diaudit, secara percuma, kepada pemegang saham dan pemegang ADS sekiranya diminta. Permohonan hendaklah dialu-alukan kepada Jabatan Hubungan Pelabur Syarikat di ir@lixiang.com.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. adalah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka reka bentuk, membangun, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar elektrik premium. Misi mereka adalah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan elektrik julat dipanjangkan di China. Syarikat memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Barisan model semasa termasuk Li MEGA, MPV keluarga utama berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga utama enam tempat duduk, dan Li L8, SUV keluarga premium enam tempat duduk, serta Li L7, SUV keluarga utama lima tempat duduk. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai kepada pengguna. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem pemanjangan julat miliknya, teknologi kenderaan elektrik generasi akan datang dan penyelesaian kenderaan pintar sementara meluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan pengguna lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Untuk pertanyaan daripada pemberita dan pelabur, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.