Kumpulan Seshat, Firma Penasihat Strategik Komunikasi dan Global untuk Pemimpin Generasi Seterusnya

New York City, New York 9 Okt 2023  – Lebih daripada PR tradisional, lebih strategi, lebih impak, hasil yang lebih besar. Firma yang melakukan apa yang menggerakkan jarum – apa yang penting.

The Seshat Group, (www.theseshat.com) sebuah firma penasihat strategik bebas, dilancarkan hari ini untuk menyediakan alternatif baru bagi pemimpin global yang menuntut komunikasi, hubungan media, dan strategi pelibatan pemegang kepentingan yang disesuaikan, berimpak tinggi yang berakar pada pendekatan strategi perniagaan holistik.

“Pemimpin generasi seterusnya memerlukan lebih daripada hanya nasihat PR, mereka memerlukan sokongan komunikasi strategik yang tidak bekerja dalam silo daripada pertimbangan perniagaan, kewangan, dan pasaran. Dunia yang kita ketahui telah berubah. Nasihat komunikasi perlu juga.” kata Karina Barton, Pengasas dan CEO The Seshat Group. “The Seshat Group adalah penyelesaian bagi pemimpin yang menuntut pendekatan holistik terhadap strategi komunikasi yang disokong oleh pengetahuan perniagaan mendalam.”

The Seshat Group menyediakan sokongan merentasi pelbagai bidang amalan, termasuk:

  • Mesej & pembangunan jenama;
  • Pelibatan pemegang kepentingan;
  • Komunikasi dalaman & luaran;
  • Kepimpinan pemikiran;
  • Hubungan media;
  • Hubungan pelabur; dan
  • Pembinaan kepimpinan.

Pengasas & CEO

Karina Barton adalah pakar Komunikasi Strategik & Pengurusan Krisis yang tersohor di dunia. Beliau telah berkhidmat sebagai penasihat untuk syarikat multibilion dolar, individu berkemampuan tinggi, pelabur, dan usahawan yang menyediakan nasihat strategik untuk komunikasi dalaman dan luaran, hubungan media, penjenamaan, pengurusan reputasi, dan pengurusan krisis. Karina dikenali dalam industri kerana kemahiran cemerlangnya dalam membantu individu dan organisasi menavigasi isu-isu yang mencabar semasa perkara profil tinggi apabila taruhan tinggi.

Menggunakan gabungan unik kemahiran komunikasi, latar belakang pelaburan dan kewangan di pasaran awam dan swasta, media, dan kepakaran pengurusan krisis, Karina sudah lama menjadi penasihat kepada beberapa syarikat dan eksekutif peringkat tinggi yang terbesar dan paling berpengaruh di dunia.

Karina menasihati syarikat tentang pelbagai hal komunikasi kewangan yang kompleks, termasuk penggabungan dan pengambilalihan, aktivisme pemegang saham, situasi krisis, persepsi korporat, pengurusan reputasi, mitigasi isu, hubungan pelabur, serta sokongan komunikasi strategik berterusan. Dia juga pelatih media yang dicari-cari untuk eksekutif peringkat tinggi, mempersiapkan CEO dan kepimpinan korporat lain untuk penampilan awam, ucapan, temu bual, persembahan, dan jelajah jalanan.

Karina mempunyai rekod terbukti dalam mencipta dan membentuk strategi komunikasi dan media, mendapatkan cerita media di saluran utama, termasuk The Wall Street Journal, CBS News, CNBC, NBC News, Bloomberg, Reuters, The Deal, BusinessWeek, Activist Insight, O’Dwyer’s, Protocol, Wired, Tech Crunch, dan lain-lain.

Transaksi Terpilih: Pengambilalihan Twitter (X) Elon Musk, Penjualan Valvoline $2.6bn kepada Aramco, Pengambilalihan Tempur Sealy $4bn Mattress Firm, Toshiba, GoDaddy, dan banyak lagi.

Karina digerakkan oleh semangat tulen untuk pekerjaan yang dilakukannya dan sangat dipercayai oleh kliennya sebagai penasihat komunikasi strategik dan penyelesai masalah utama.

Karina memulakan kerjayanya dalam perbankan pelaburan dengan peranan berikutnya di sisi pelaburan, memberi tumpuan kepada transaksi ekuiti swasta, aktivisme dan pelaburan nilai, serta penyusunan semula. Dia memegang MBA dari The Wharton School.

Mengenai The Seshat Group

The Seshat Group adalah firma penasihat strategik bebas yang menyediakan nasihat komunikasi strategik yang boleh dipercayai kepada generasi pemimpin seterusnya. Lawati kami di theseshat.com.

Kenalan

info@theseshat.com

www.theseshat.com

Kenalan Media

The Seshat Group

*****@theseshat.com

Home

Sumber: The Seshat