Kandi Technologies Menyampaikan Keputusan Kewangan Suku Pertama 2024

(SeaPRwire) –   Permulaan yang Solid untuk Tahun ini dengan Kewangan Bersih sebanyak $0.8 juta, naik 27.6% YoY

Penyertaan Modal Balik yang Ketara kepada Pemegang Saham melalui Pembelian Saham Semula sebanyak 564,302 Saham

JINHUA, CHINA, 16 Mei 2024 — Kandi Technologies Group, Inc. (“Syarikat”, “kami” atau “Kandi”) (NASDAQ GS: KNDI), hari ini mengumumkan keputusan kewangan bagi suku pertama 2024.

Tajuk Utama Suku Pertama

  • Penambahan terus saluran jualan, dengan produk Syarikat boleh didapati di bilangan rantaian dan pengedar besar yang lebih banyak di seluruh Amerika Syarikat berbanding 2023, meletakkan asas yang kukuh untuk jualan musim puncak.
  • Jumlah pendapatan sebanyak $20.7 juta berbanding $22.9 juta pada tempoh yang sama tahun 2023.
  • Kewangan bersih adalah $0.8 juta, atau $0.01 setiap saham penuh terbitan, mewakili peningkatan 27.6% daripada keuntungan bersih $0.6 juta, atau $0.01 setiap saham penuh terbitan, untuk tempoh yang sama tahun 2023.
  • Kedudukan kewangan yang kukuh dengan $230.7 juta dalam tunai dan setara tunai, tunai terhad dan sijil deposit pada 31 Mac 2024. Modal Kerja adalah $264.0 juta pada 31 Mac 2024.
  • Semasa suku, Syarikat membeli semula 564,302 saham saham biasa.

Dr. Xueqin Dong, CEO Kandi berkata, “Memandangkan penyesuaian strategi jualan kami, walaupun terdapat kecil kefluktuasian dalam jualan dan pendapatan keseluruhan pada suku pertama, pengembangan kami di pasaran Amerika Utara telah berjalan dengan lancar melalui perkongsian dengan rantaian besar serata negara. Kami juga telah membuat kemajuan di pasaran Asia Tenggara dan Eropah, mempersiapkan dengan baik untuk musim jualan puncak. Kami bangga dengan kedudukan kewangan kami yang stabil dan keadaan kewangan yang kukuh. Selain itu, kami membeli semula 564,302 saham pada suku pertama, menunjukkan keyakinan kami terhadap pembangunan masa depan syarikat.”

Dr. Dong terus berkata, “Kami sedang meningkatkan portfolio produk kami. Pada suku pertama, bateri AA boleh cas kami melangkah ke pasaran. Ke hadapan, kami akan melancarkan bateri permulaan serta pelbagai produk kenderaan elektrik bukan jalan raya dan produk sukan air elektrik yang lebih kompetitif. Kami percaya penawaran baru ini akan meningkatkan jualan kami secara mendadak. Serentak, kami akan segera memperkenalkan koleksi basikal golf terhad kami. Siri istimewa ini, dibangunkan bekerjasama dengan Liga Bola Sepak Kebangsaan dan Lowe’s, menampilkan pemberian jenama untuk semua 32 pasukan NFL. Strategi ini tidak sahaja menunjukkan keyakinan kami terhadap pertumbuhan masa depan syarikat tetapi juga komitmen kami yang kukuh untuk meningkatkan nilai pemegang saham. Kami yakin pemegang saham kami akan memahami dan menyokong strategi kami.”

Keputusan Kewangan Utama Suku Pertama 2024

Pendapatan Bersih dan Kewangan Kotor (dalam jutaan USD)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Suku Pertama 2024 Suku Pertama 2023 Y-o-Y%
Pendapatan Bersih $ 20.7 $ 22.9 -9.6 %
Kewangan Kotor $ 7.1 $ 8.0 -11.3 %
Margin Kewangan Kotor% 34.5 % 35.1 % %