Kaixin Auto Holdings Umumkan Mesyuarat Pemegang Saham Tahunan 2024

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, 02 Februari 2024 — Kaixin Auto Holdings (“Kaixin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: KXIN), pengeluar kenderaan baharu tenaga dan platform jualan terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan mesyuarat agung tahunan pemegang saham (“AGM”) di 198 Qidi Road, Unit B2-303-137, Komuniti Beigan, Daerah Xiaoshan, Hangzhou, Zhejiang Province, China pada 4 Mac 2024 jam 10:00 pagi (waktu Beijing), untuk mempertimbangkan dan, jika difikirkan sesuai, meluluskan dan meluluskan resolusi yang dinyatakan dalam Notis Mesyuarat Agung Tahunan dan Proksi Syarikat.

lembaga pengarah Syarikat telah menetapkan penutupan perniagaan pada 2 Februari 2024 (waktu Beijing) sebagai tarikh rekod (“Tarikh Rekod”) saham biasa. Pemegang saham rekod saham biasa Syarikat pada Tarikh Rekod layak menghadiri dan mengundi di AGM atau sebarang penangguhan atau penangguhan.

Syarikat telah memfailkan laporan tahunannya pada Form 20-F, termasuk penyata kewangan diaudit, untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”). Form 20-F boleh diakses di laman web SEC di http://www.sec.gov dan laman web Syarikat di .

Tentang Kaixin Auto Holdings

Kaixin Auto Holdings adalah pengeluar kenderaan tenaga baharu terkemuka di China, dilengkapi dengan pasukan profesional dengan pengalaman kaya dalam R & D, pengeluaran, pemasaran dan kemudahan pengeluaran dengan kapasiti untuk operasi pengepam, pembakaran, pencatuan dan pemasangan. Kaixin menghasilkan beberapa model kenderaan penumpang dan logistik elektrik. Syarikat bertekad untuk membina kedudukan pasaran antarabangsa yang kompetitif yang mengintegrasikan kehadiran dalam talian dan luar talian dan operasi perniagaan yang pelbagai. Dengan menggunakan kepakaran pasukan profesionalnya dan didorong oleh inspirasi untuk kemajuan dan kelestarian, Kaixin bertujuan untuk menyumbang ke arah mencapai matlamat “puncak pelepasan karbon dan kenetralan karbon”.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mungkin mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “diramalkan”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Kaixin juga mungkin membuat pernyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam penyata dan laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam pengumuman media dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pengarahnya, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Pernyataan-pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai matlamat dan strategi Kaixin, pembangunan perniagaan masa depan, keadaan kewangan dan keputusan operasi, jangkaan pertumbuhan pasaran media sosial di China, jangkaan terhadap permintaan dan penerimaan pasaran bagi perkhidmatan kami, rancangan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan penawaran perkhidmatan, persaingan dalam industri kami di China, dan dasar-dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan industri kami. Maklumat lanjut mengenai faktor-faktor risiko ini termasuk dalam dokumen-dokumen lain yang difailkan oleh Kaixin dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Kaixin tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang pernyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kaixin Auto Holdings
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@kaixin.com

SUMBER: Kaixin Auto Holdings

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.