Kaixin Auto Holdings Mengumumkan Perkongsian dengan DeepBlue AI Technology untuk Membangunkan AI EVs

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, 31 Januari 2024 — Kaixin Auto Holdings (“Kaixin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: KXIN), pengeluar kenderaan tenaga baharu terkemuka dan platform jualan di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah mencapai niat kerjasama strategik dengan Syarikat Teknologi Kecerdasan Buatan DeepBlue AI Technology (“DeepBlue AI Technology”). Kedua-dua pihak telah bersetuju untuk menubuhkan usahasama untuk memanfaatkan teknologi pemanduan autonomi AI DeepBlue AI Technology ke atas model EV berjumlah Kaixin untuk membangunkan generasi baharu EV autopilai AI dan untuk mencapai operasi berorientasikan pasaran.

DeepBlue AI Technology ditubuhkan pada 2014 oleh kumpulan jurutera kanan dengan ijazah kedoktoran luar negara, komited terhadap penyelidikan asas dan aplikasi kecerdasan buatan. Akademi Sains DeepBlue terdiri daripada beberapa institut penyelidikan saintifik, termasuk Institut Penyelidikan Kecerdasan Buatan, Institut Penyelidikan Kereta Pintar, Institut Penyelidikan Automatisasi, dan Institut Penyelidikan Pengkomputeran Sains. Institusi-institusi ini telah memenangi lebih daripada 50 kejuaraan dunia dan 120 anugerah tempat ketiga dalam pertandingan berkaitan sains komputer dan kecerdasan buatan. DeepBlue AI Technology telah meluaskan ke pelbagai industri dan bidang seperti pemanduan pintar, kenderaan pintar, robot pintar, kecerdasan perindustrian, bandar pintar, dan model pengetahuan silikon berasaskan. Ia telah dikenal pasti sebagai syarikat kecil dan muncul negara dan dipilih ke dalam “Global 500 Unicorns Kecerdasan Buatan” selama dua tahun berturut-turut dan ke dalam “Hurun Global 500 Unicorns” pada 2023.

DeepBlue AI Technology memiliki teknologi pemanduan autonomi L4 dan keupayaan reka bentuk kereta pintar ke hadapan dan berjaya melancarkan beberapa produk kereta pintar. Ia memegang lesen ujian pemanduan autonomi yang dikeluarkan oleh beberapa bandar dan memperoleh bersama Baidu lesen pemanduan komersial pertama di China. Bas Panda pemanduan sendiri DeepBlue memenangi tawaran pertamanya dalam projek perolehan berkelompok kerajaan di Tianjin pada 2019 dan telah diletakkan di jalan ujian dan perdemoan di lebih daripada sepuluh bandar termasuk Shanghai, Shenzhen, dan Wuhan. Sejak itu, DeepBlue AI Technology telah melancarkan kenderaan penyamanan autonomi, kenderaan logistik, dan banyak lagi produk. Dengan keupayaan teknologi kecerdasan buatan terkemuka di dunia, syarikat ini telah menjadi pemimpin dalam mendefinisikan semula kereta dengan AI.

Encik Mingjun Lin, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kaixin, berkata: “Kenderaan AI adalah trend masa depan. Transformasi Kaixin ke perniagaan kenderaan tenaga baharu melibatkan bukan sahaja pemodenan perkakasan tetapi juga peningkatan perisian. DeepBlue AI Technology memiliki teknologi pemanduan autonomi terkemuka di dunia. Ia akan memberi dorongan besar kepada usaha Kaixin dalam pembangunan kenderaan AI dan akan memainkan peranan penting dalam membantu mencipta produk dan perkhidmatan perjalanan kereta pintar, selamat dan cekap.”

Mengenai Kaixin Auto Holdings

Kaixin Auto Holdings ialah pengeluar kenderaan tenaga baharu terkemuka di China, dilengkapi dengan pasukan profesional yang kaya pengalaman dalam R & D, pengeluaran dan pemasaran, dan kemudahan pengeluaran dengan kapasiti operasi pengepam, pembakaran, pencatuan dan pemasangan. Kaixin menghasilkan beberapa model kenderaan penumpang dan logistik elektrik. Syarikat bertekad untuk membina kedudukan pasaran antarabangsa yang kompetitif yang mengintegrasikan kehadiran dalam talian dan luar talian serta operasi perniagaan pelbagai. Dengan menggunakan kepakaran pasukan profesional dan didorong inspirasi untuk inovasi dan kelestarian, Kaixin bertujuan untuk menyumbang ke arah mencapai matlamat “puncak pelepasan karbon dan kenetralan karbon”.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mungkin mengandungi penyataan prospektif. Penyataan-penyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Penyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “diramalkan”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan penyataan serupa. Kaixin juga mungkin membuat penyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam penyataannya kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Penyataan-penyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk penyataan tentang kepercayaan dan jangkaan Kaixin, adalah penyataan prospektif. Penyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa penyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi kami; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan masa depan kami; pertumbuhan dijangka pasaran laman sosial di China; jangkaan kami terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap perkhidmatan kami; rancangan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan penawaran perkhidmatan; persaingan dalam industri kami di China; dan dasar kerajaan yang berkaitan dengan industri kami. Maklumat lanjut mengenai dan lain risiko termasuk dalam dokumen lain yang difailkan kami dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Kaixin tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemaskini sebarang penyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kaixin Auto Holdings
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@kaixin.com

SUMBER: Kaixin Auto Holdings

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.