Kaixin Auto Holdings Mengumumkan Pelantikan Pengarah

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Jan. 31, 2024 — Kaixin Auto Holdings (“Kaixin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: KXIN), pembuat kenderaan baharu tenaga dan platform jualan terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa Encik Xiaoning Wu telah dilantik oleh lembaga pengarah (“Lembaga”) Syarikat sebagai pengarah Lembaga dan sebagai pengerusi jawatankuasa audit Lembaga Syarikat, berkuat kuasa 30 Januari 2024. Lembaga telah menentukan bahawa Encik Xiaoning Wu layak sebagai “pakar kewangan” dengan kepakaran kewangan yang mencukupi di bawah Peraturan Pasaran Saham Nasdaq 5605(a)(2) dan Peraturan 10A-3 di bawah Akta Bursa Sekuriti 1934.

Encik Xiaoning Wu telah berkhidmat sebagai pengerusi Shangdong Zibo Fengdu Jiantao Company sejak 2003 dan mempunyai pengalaman kaya dalam pengurusan kewangan korporat, pelaburan modal, dan bidang jualan. Beliau juga pernah berkhidmat sebagai akauntan dan pengawal korporat dengan Syarikat Pembinaan Taishun Zhanzhou semasa 1986-1993 dan sebagai CEO Nantong Yongxing semasa 1994-2003.

Tentang Kaixin Auto Holdings

Kaixin Auto Holdings ialah pembuat kenderaan baharu tenaga terkemuka di China, dilengkapi dengan pasukan profesional berpengalaman dalam R & D, pengeluaran, pemasaran, dan kemudahan pengisaran, penempaan, pembakaran dan pemasangan. Kaixin menghasilkan beberapa model kenderaan penumpang dan logistik elektrik. Syarikat bertekad untuk membina kedudukan pasaran antarabangsa yang kompetitif yang mengintegrasikan kehadiran dalam talian dan luar talian serta pelbagai operasi perniagaan. Dengan menggunakan kepakaran pasukannya yang profesional dan didorong oleh inspirasi untuk inovasi dan kelestarian, Kaixin bertujuan untuk menyumbang ke arah mencapai matlamat “puncak pelepasan karbon dan neutraliti karbon”.

Kenyataan Selamat

Pengisytiharan ini mungkin mengandungi penyataan masa depan. Penyataan-penyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Tuntutan Mahkamah Awam Persekutuan Amerika Syarikat 1995. Penyataan masa depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan penyataan serupa. Kaixin juga mungkin membuat penyataan masa depan bertulis atau lisan dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan-pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Kaixin, adalah penyataan masa depan. Penyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa penyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi kami; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi operasi masa depan kami; pertumbuhan yang dijangka pasaran laman sosial di China; jangkaan kami tentang permintaan dan penerimaan pasaran terhadap perkhidmatan kami; rancangan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan penawaran perkhidmatan; persaingan dalam industri kami di China; dan dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan industri kami. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam dokumen lain yang difailkan kami dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh rilis akhbar ini, dan Kaixin tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemaskini sebarang penyataan masa depan, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kaixin Auto Holdings
Hubungan Pelabur
Emel: ir@kaixin.com

SUMBER: Kaixin Auto Holdings

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.