Kaixin Auto Holdings Mengesahkan Penerimaan Surat Nasdaq Berkaitan Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Feb. 05, 2024 — Kaixin Auto Holdings (“Kaixin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: KXIN), pembuat kenderaan baharu tenaga dan platform jualan terkemuka di China, hari ini mengumumkan penerimaan surat notis (surat “Nasdaq”) bertarikh 1 Februari 2024, dari Jabatan Kelayakan Senarai Bursa Saham Nasdaq (“Nasdaq”), memberitahu Kaixin bahawa, untuk 30 hari perniagaan berturut-turut yang berakhir pada 31 Januari 2024, Syarikat tidak memenuhi keperluan mengekalkan harga tawaran minimum $1 setiap saham mengikut Peraturan Nasdaq 5550(a)(2)(Peraturan “Rule”). Surat Nasdaq ini tidak memberi kesan kepada penyenaraian Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq pada masa ini.

Menurut Peraturan Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat mempunyai tempoh 180 hari kalendar, atau sehingga 30 Julai 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Rule. Sekiranya, pada bila-bila masa sebelum 30 Julai 2024, harga tawaran penutup saham biasa Syarikat adalah sekurang-kurangnya $1.00 setiap saham untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memaklumkan kepada Syarikat bahawa Syarikat telah memulihkan pematuhan dengan Peraturan Rule.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Peraturan Rule menjelang 30 Julai 2024, tetapi memenuhi kriteria penyenaraian awal Pasaran Modal Nasdaq yang dinyatakan dalam Peraturan Senaraian Nasdaq 5505, kecuali keperluan harga tawaran minimum $1.00 setiap saham, Syarikat akan diberi tempoh pematuhan tambahan 180 hari kalendar. Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Peraturan Rule menjelang 30 Julai 2024 dan tidak layak untuk tempoh pematuhan tambahan pada masa itu, kakitangan Nasdaq akan kemudiannya memberikan notis bertulis kepada Syarikat memberitahu saham biasa Syarikat akan didesenaraikan.

Syarikat bercadang untuk memantau harga tawaran penutup saham biasa Syarikat dan mempertimbangkan pilihan yang tersedia sekiranya harga tawaran penutup saham biasa Syarikat kekal di bawah $1.00 setiap saham.

Mengenai Kaixin Auto Holdings

Kaixin Auto Holdings ialah pembuat kenderaan baharu tenaga terkemuka di China, dilengkapi dengan pasukan profesional berpengalaman luas dalam R&D, pengeluaran dan pemasaran, serta kemudahan pengisaran, pembentukan, pencatuan dan pemasangan. Kaixin menghasilkan pelbagai model kenderaan penumpang dan logistik elektrik. Syarikat bertekad untuk membina kedudukan pasaran antarabangsa yang kompetitif yang mengintegrasikan kehadiran dalam talian dan luar talian serta pelbagai operasi perniagaan. Dengan menggunakan kepakaran pasukan profesional dan didorong oleh inspirasi untuk inovasi dan kelestarian, Kaixin bertujuan untuk menyumbang ke arah mencapai matlamat “puncak pelepasan karbon dan neutraliti karbon”.

Kenyataan Selamat

Penafian ini mungkin mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan-peruntukan Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Kaixin juga boleh membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam penyata-penyata yang dikemukakan kepada Suruhanjaya Sekuriti Amerika Syarikat (“SEC”), dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Kaixin, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan cara yang material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi kami; pembangunan perniagaan, kewangan dan prestasi operasi masa depan kami; pertumbuhan yang dijangka pasaran laman rangkaian sosial di China; jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran bagi perkhidmatan kami; rancangan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan penawaran perkhidmatan; persaingan dalam industri kami di China; dan dasar-dasar kerajaan dan peraturan-peraturan berkaitan yang berkenaan dengan industri kami. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam dokumen-dokumen lain yang dikemukakan kepada SEC oleh Kaixin. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh rilis akhbar ini, dan Kaixin tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kaixin Auto Holdings
Hubungan Pelabur
Emel: ir@kaixin.com

SUMBER: Kaixin Auto Holdings

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.