Johnson – Johnson sedang Merestruktur semula programnya selepas jualan peranti perubatan merosot

Johnson  Johnson

Johnson & Johnson sedang melihat untuk menstruktur semula program ortopedik selama dua tahun selepas jatuhnya jualan peralatan perubatan secara tiba-tiba.

London, England 18 Oktober 2023 ¬†–¬†Brand terkenal Johnson & Johnson telah menyatakan mereka akan mengambil masa dua tahun untuk menstruktur semula program untuk perniagaan ortopedik mereka. Selepas suku ketiga, jualan perubatan peralatan perubatan telah gagal memenuhi jangkaan Wall Street. Ini berlaku kerana kekurangan perhatian terhadap unit kesihatan pengguna.

Syarikat juga telah menyatakan, mereka bersedia untuk mengurangkan dan kemudian menghentikan jualan produk ortopedik mereka ke beberapa lokasi untuk program penstrukturan semula. Ketika syarikat akan melalui program penstrukturan semula, ia akan memberi kesan kepada matlamat syarikat juga. Menjelang 2025, mereka dijangka syarikat akan mencapai jualan ubat $57 bilion. Tetapi kini syarikat tidak berbicara tentang bagaimana ia akan mewujudkan matlamat tersebut.

Kini, syarikat mengharapkan untuk kembali ke persaingan pada 2025 dengan versi biosimilar pertama rawatan psoriasis Stelara. Menurut laporan, bahagian besar keuntungan Johnson & Johnson datang dari perniagaan farmaseutikal. Dan bahagian besar keuntungan datang dari Amerika Syarikat. Selepas ini, Vamil Divan, ahli analisis Guggenheim Partners berkata bahawa kelemahan tiba-tiba peralatan perubatan boleh memainkan peranan menarik dalam saham semasa. Beliau juga menyatakan bahawa jualan ubat adalah salah satu bahagian ‘paling menakjubkan’ Johnson & Johnson.

Pada masa ini, Johnson & Johnson mengharapkan keuntungan unit kesihatan pengguna $10.13, yang sebelum ini $10.07 setiap saham. Bahkan sebelum itu, pandangan keuntungan adalah $10.00 hingga $10.10. Dalam suku ketiga, syarikat membuat keuntungan keseluruhan sebanyak $21 bilion dalam pemisahan kesihatan. Selain itu, jualan perniagaan farmaseutikal syarikat telah mencapai $13.89 bilion di mana Stelara menyumbang kira-kira 20%.

Dalam senario keseluruhan peralatan perubatan ortopedik ini, Wolk telah berkata ‘Anda mempunyai orang hari ini yang gemuk, yang bukan calon untuk pembedahan pinggang dan lutut atau beberapa prosedur kardiovaskular, dan orang-orang itu kini menjadi calon di masa depan… mempunyai kepakaran saintifik pada tahap ini’. Selain itu, beliau juga berkata jika ‘peluang yang betul muncul’ untuk pelbagai produk, maka Johnson & Johnson harus melihatnya.

Media Contact

Daniel Martin

dm3805508@gmail.com

Sumber :Daniel Martin