J-Long Group Limited Mengumumkan Penutupan Tawaran Saham Awalnya

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 29 Jan 2024 — Kumpulan J-Long Terhad (Nasdaq: JL) (“Syarikat”) atau “J-Long”, pengedar yang mapan di Hong Kong untuk aksesori pakaian pantul dan bukan pantul hari ini mengumumkan penutupan penawaran awam permulaan (“Penawaran”) 1,400,000 saham biasa pada harga penawaran awam $5.00 setiap saham biasa. Jumlah kasar terkumpul daripada Penawaran, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan penawaran lain, adalah $7,000,000. Saham biasa Syarikat mula diperdagangkan di Pasaran Global Nasdaq pada 24 Januari 2024, dengan simbol “JL”.

Syarikat telah memberikan Pengendali pilihan 45 hari untuk membeli sehingga 210,000 saham tambahan pada harga penawaran awam selepas penutupan Penawaran, kurang potongan pengendali.

Syarikat bercadang untuk menggunakan hasil bersih daripada Penawaran untuk pelaburan strategik yang berpotensi dan pengambilalihan dalam pengedar dan pembekal bahan pantul lain, serta perniagaan huluan dan hiliran sepanjang rantaian nilai industri. Selain itu, ia akan dialokasikan untuk memperkukuh keupayaan penyelidikan dan pembangunan untuk produk baru, meningkatkan kapasiti gudang dan penyimpanan, serta membiayai modal kerja dan tujuan korporat am lain.

Eddid Securities USA Inc., Inc. (“Pengendali”) bertindak sebagai pengendali untuk Penawaran. K&L Gates bertindak sebagai peguam Syarikat di Amerika Syarikat, dan Ortoli Rosenstadt LLP bertindak sebagai peguam Pengendali di Amerika Syarikat berkaitan dengan Penawaran.

Pendaftaran kenyataan bentuk F-1 (Nombor Fail: 333-275077) berkaitan dengan sekuriti ini telah difailkan dengan, dan diisytiharkan berkuat kuasa oleh, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 29 Disember 2023. Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus. Salinan prospektus akhir berkaitan dengan Penawaran boleh diperolehi daripada Eddid Securities USA Inc., melalui emel di . Selain itu, salinan prospektus akhir juga boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dan dokumen lain yang telah atau akan difailkan oleh Syarikat dengan SEC untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat dan Penawaran. Kenyataan akhbar ini tidak akan membentuk tawaran untuk menjual atau rayuan tawaran untuk membeli, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, rayuan atau jualan sedemikian akan menjadi tidak sah sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai Kumpulan J-Long Terhad

Kumpulan J-Long Terhad ialah pengedar yang mapan di Hong Kong untuk aksesori pakaian termasuk, antara lain, pemindahan haba, kain, label kain dan trak, lencana jahitan, paip, tarikan zip dan tali. Syarikat mempunyai hampir 30 tahun pengalaman dalam industri fesyen dan telah melayani lebih 100 jenama antarabangsa di seluruh dunia, termasuk jenama pakaian luaran dan sukan, jenama pakaian seragam dan kerja keselamatan serta jenama fesyen. Syarikat mempunyai lebih 25 tahun hubungan kerja dengan konglomerat multinasional terkemuka Amerika Syarikat yang disenaraikan di Bursa Saham New York, yang juga merupakan pembekal utama bahan Syarikat. Syarikat telah menjadi pengedar yang diberi kuasa untuk bahan pantul 3MTM ScotchliteTM sejak 2000. Konglomerat multinasional terkemuka Amerika Syarikat menjual bahan pantul 3MTM ScotchliteTM melalui pengedar serantau di seluruh dunia. Syarikat merupakan rakan saluran jangka panjang dan salah sebuah penyahubah terkemuka bahan pantul 3MTM ScotchliteTM, melayani pelbagai jenama global.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada Penawaran yang dicadangkan oleh Syarikat. Kenyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, termasuk jangkaan bahawa Penawaran akan berjaya diselesaikan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “menganggarkan”, “meramal”, “menganggap”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau ungkapan lain yang serupa dalam prospektus ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk memantau peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini atau untuk menggambarkan kejadian atau keadaan selepas tarikh ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyataan pendaftaran dan penyiaran lain Syarikat kepada SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Maklumat Syarikat:
Kumpulan J-Long Terhad
Edwin Wong, CEO dan Pengarah
+852 3693 2110

Hubungan Pelaburan:
Metaverse Finance Limited
Katy Chan, Pengarah
+852 2498 3681

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.