Intchains Mengumumkan Penutupan Pengambilalihan Aset Berkaitan Jenama Goldshell

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Feb. 28, 2024 — Intchains Group Limited (Nasdaq: ICG) (“Intchains,” “kami,” atau “Syarikat”), pembekal penyelesaian bersepadu yang terdiri daripada produk cip komputer berprestasi tinggi ASIC dan perisian dan perkakasan tambahan untuk aplikasi blockchain, hari ini mengumumkan bahawa ia telah melengkapkan pengambilalihan aset yang dilaporkan sebelum ini daripada GOLDSHELL PTE. LTD. berpangkalan di Singapura ( “Penjual”), menurut perjanjian pengambilalihan aset (“Perjanjian Pengambilalihan Aset”) yang dimasukkan antara Syarikat dan Penjual bertarikh 8 Disember 2023 (“Transaksi”).

Menurut terma dan syarat Perjanjian Pengambilalihan Aset, kami telah memperoleh semua hakmilik intelek, maklumat dan bahan teknikal yang digunakan dalam pengendalian jenama Goldshell, yang terutamanya termasuk (i) semua tanda dagangan dan bahan berkaitan (termasuk dokumen permohonan) yang digunakan dalam pengendalian jenama Goldshell; (ii) semua laman web, aplikasi, dan hak sah dan kawalan ke atas laman web dan aplikasi di atas; dan (iii) hak kepemilikan dan pengurusan akaun yang digunakan dalam pengendalian jenama Goldshell. Sebagai pertimbangan untuk Transaksi, kami membayar harga pembelian sebanyak AS $ 550,000 secara tunai.

“Kami gembira telah melengkapkan Transaksi ini, kerana ia mewakili langkah penting dalam penetrasi kami dalam industri WEB3,” kata Encik Qiang Ding, Pengerusi Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Intchains. “Keahlian kami yang luas dalam aplikasi blockchain, ditambah dengan kekuatan infrastruktur Goldshell yang mapan, akan memperkukuh kehadiran pasaran kami dan memperkukuh kedudukan kami. Kami yakin bahawa sinergi yang dihasilkan oleh transaksi ini akan memberikan manfaat besar bagi Intchains dan pemangku kepentingan kami.”

Mengenai Intchains Group Limited

Intchains Group Limited adalah pembekal penyelesaian bersepadu yang terdiri daripada produk cip komputer berprestasi tinggi ASIC dan perisian dan perkakasan tambahan untuk aplikasi blockchain. Syarikat menggunakan model perniagaan fabless dan mengkhususkan diri dalam bahagian hadapan dan belakang reka bentuk IC, yang merupakan komponen utama rantaian pembangunan produk IC. Syarikat telah menubuhkan pengurusan rantaian bekalan yang kuat dengan pengilang terkemuka, yang membantu memastikan kualiti produk dan keluaran pengeluaran yang stabil. Produk Syarikat terdiri daripada produk cip komputer berprestasi tinggi ASIC termasuk cip ASIC yang mempunyai kuasa pengkomputeran dan kecekapan kuasa yang lebih tinggi dan peralatan pengkomputeran yang menggabungkan cip ASIC kami, serta perisian dan perkakasan tambahan, yang menyesuaikan keperluan berkembang industri blockchain. Syarikat telah membangunkan platform teknologi eksklusif bernama Platform “Xihe”, yang membolehkan Syarikat membangunkan pelbagai cip ASIC dengan kecekapan dan skalabiliti tinggi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangannya. Kenyataan prospektif termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kenyataan mengenai: (i) matlamat dan strategi kami; (ii) pembangunan perniagaan, keadaan terbentuk dan keputusan operasi masa depan kami; (iii) perubahan pendapatan, kos atau perbelanjaan yang dijangka; (iv) pertumbuhan dan trend persaingan dalam industri kami; (v) jangkaan kami mengenai permintaan untuk, dan penerimaan pasaran terhadap, produk kami; (vi) keadaan ekonomi dan perniagaan am di pasaran di mana kami beroperasi; (vii) dasar kerajaan dan peraturan berkaitan yang berkenaan dengan perniagaan dan industri kami; dan (viii) anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “boleh,” “akan,” “harus,” “dijangka,” “dirancang,” “berniat,” “menganggarkan,” “berpotensi,” “projek” atau “terus” atau penafian negatif terhadap perkataan-perkataan ini atau ungkapan berbanding lain. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran Syarikat dan fail-fail lain dengan SEC.

Untuk pertanyaan daripada pelabur dan media, sila hubungi:

Intchains Group Limited

Hubungan Pelabur
E-mel:

Piacente Financial Communications

Di China:

Helen Wu
Tel: +86-10-6508-0677
E-mel:

Di Amerika Syarikat:

Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.