Institute of Fashion – Communication Technology IFCT membuka kampus Punjab di Kharar

IFCT 1

Mohali, Punjab Oct 17, 2023 ¬†–¬†Rayat Bahra University- IFCT bergabung tangan untuk menubuhkan Sekolah Fesyen & Teknologi Komunikasi Universiti di Mohali

Hakim Vinod K. Sharma, Lokpal Punjab, hari ini merasmikan Institut Fesyen & Teknologi Komunikasi (IFCT) di Universiti Rayat Bahra, Kharar, Daerah Mohali. Tetamu khas acara itu termasuk bekas Datuk Bandar dan Presiden, BJP Chandigarh Encik Arun Sood bersama-sama Encik Umesh Ghai, Ahli Majlis MC Chandigarh. Canselor RBU S. Gurwinder Singh Bahra hadir pada majlis itu bersama-sama dekan dan pengarah RBU dan pelajar bahagian fesyen.

Institut Fesyen & Teknologi Komunikasi (IFCT), institut yang diketuai industri bekerjasama dengan Universiti Rayat Bahra telah menubuhkan Sekolah Fesyen dan Teknologi Komunikasi Universiti (USFCT) yang menawarkan program fesyen dan komunikasi massa termasuk BSc-Rekaan Fesyen dan Pengurusan Fesyen; BA (Komunikasi Massa & Kewartawanan), Diploma dalam Makeup & Terapi Kecantikan dan Diploma dalam Fotografi.

Tokoh-tokoh terkemuka itu disambut dengan hangat oleh tenaga pengajar dan pelajar dengan persembahan kebudayaan khas dan diikuti oleh upacara potong pita untuk merasmikan jabatan.

“Pelajar-pelajar ini mempunyai kerjaya cerah. Kami mempunyai pilihan terhad semasa zaman pelajar kami. Hari ini kanak-kanak kecil pun mempunyai citarasa fesyen dan berminat dalam bidang ini,” kata Hakim Vinod K Sharma semasa ucapannya. Beliau menggalakkan pelajar bekerja keras dan mencipta ruang untuk diri mereka.

“Fokus kami adalah untuk mendidik pelajar mengenai amalan industri terbaik dan menghubungkan mereka dengan akademik untuk pelajar. Kami telah menerima respon yang sangat baik untuk program kami dan kelas penuh. Institut mempunyai tenaga pengajar terbaik dan kurikulum yang kuat berorientasikan industri,” kata Dr Neha Miglani, Pengarah, IFCT.

Mengenai IFCT

Institut Fesyen & Teknologi Komunikasi (IFCT) ialah institut bebas yang diketuai industri yang ditubuhkan oleh Majalah Wartawan Gaya Hidup. Institut menawarkan program di bidang fesyen, kecantikan dan Komunikasi Massa. Institut dipimpin oleh wartawan fesyen kanan dan pakar industri.

ifct 5ifct 3ifct 2ifct 4

Media Contact

Third Eye Media

thirdeyemediahouse@gmail.com

09216253338

HOuse NO 3337 , Sector 15-D

http://ifct.in

Sumber :IFCT