Hywin Holdings Menang Anugerah Utama daripada Persatuan Dana Usahasama Terhad Hong Kong (HKLPFA)

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 04 Dis. 2023 — Hywin Holdings Ltd. (“Hywin Wealth”, “Hywin”, atau “Syarikat”) (NASDAQ: HYW), pembekal perkhidmatan pengurusan harta dan kesihatan bebas terkemuka di China, telah diiktiraf sebagai “Penyedia Terbaik Perkhidmatan Pejabat Keluarga” di “Anugerah Tahunan Hong Kong Limited Partnership Fund Association 2023”, sebagai pengiktirafan sumbangannya kepada industri pengurusan aset yang berpusat di Hong Kong, dan usahanya yang tidak mengenal penat untuk menghubungkan sektor pejabat keluarga global dengan ekosistem kewangan Hong Kong.

Majlis Anugerah

Majlis Anugerah

“Kami berasa teramat terharu dan terhormat menerima anugerah ini,” kata Dr. Nick Xiao, Naib Presiden Hywin Holdings dan Ketua Pegawai Eksekutif Hywin International. “Sebagai pengurus aset yang melayani pelanggan ultra kaya bersih dan institusi global, Hywin telah secara aktif menyokong HKLPF sebagai pilihan penyusunan yang kompetitif dan terang benderang untuk pejabat keluarga, yayasan, dan tabung dana di Asia, Timur Tengah, dan Eropah. Kelebihan institusi Hywin dalam pengurusan aset luar, dana alternatif, penyelidikan, dan perkhidmatan kepercayaan telah digunakan sepenuhnya untuk menyokong industri HKLPF dengan keputusan yang cemerlang.”

“Hywin Holdings mempunyai francais dalam dan meluas di Asia. Kami memberi nasihat kepada pelanggan entrepreneurial tentang perjalanan pertumbuhan mereka dan menyokong keluarga terkemuka di seluruh topik kekayaan, kesihatan, dan pengganti. Hywin melihat HKLPFA sebagai obor kepada modal global, pengurus pelaburan, dan pembuat inovasi yang semakin banyak mendapati Hong Kong tempat yang sempurna untuk bertemu, terlibat, bekerjasama, dan mencipta nilai. Hywin akan terus bekerja dengan HKLPFA merentasi pelbagai topik menarik,” kata Madame Wang Dian, Ketua Pegawai Eksekutif Hywin Holdings.

“Anugerah ini merupakan pengiktirafan kuat kepada kepakaran pengurusan aset Hywin Holdings serta jaringan kami di kalangan keluarga dan bank peribadi global. Hywin telah berperanan sebagai ‘super-penghubung’ memudahkan dialog antara pengurus HKLPF dengan pelabur antarabangsa, dan memberi inspirasi kepada banyak perbualan antara industri ekuiti swasta Hong Kong dengan syarikat-syarikat inovatif di seluruh dunia. Anugerah ini merupakan penghargaan terhadap apa yang telah kami capai sebagai pengurus aset global, dan sebagai ahli yang bangga dari komuniti kewangan Hong Kong,” kata Encik Lawrence Lok, Ketua Pegawai Kewangan Hywin Holdings.

HKLPFA adalah persatuan industri yang mengarahkan dan mempromosikan rejim Dana Rakusan Terhad (LPF) di Hong Kong. Ia juga merupakan sebahagian daripada infrastruktur perkhidmatan kewangan yang menyokong peranan Hong Kong sebagai pusat kewangan global yang dinamik dan hab Asia Pasifik untuk pelaburan alternatif.

Pasukan Hywin

Pasukan Hywin

HKLPFA bekerjasama rapat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Perdagangan Futures Hong Kong, Pihak Berkuasa Monetari Hong Kong, InvestHK dan badan pengawalseliaan dan kerajaan yang lain untuk meningkatkan ekosistem ekuiti swasta Hong Kong di mana pengurus alternatif bekerja dengan pelabur institusi, pejabat keluarga dan pelbagai pembekal perkhidmatan untuk menghubungkan modal global dengan peluang Asia, dan membiayai inovasi dan pertumbuhan yang mencipta nilai bagi pelabur, pemegang saham, dan komuniti yang lebih luas.

Hywin telah menjadi penyokong terkemuka untuk HKLPFA di China Daratan, Asia Tenggara dan Timur Tengah, dan memudahkan perbualan antara pengurus HKLPF dengan sektor bank peribadi dan pejabat keluarga global. Pada bulan Februari 2023, Hywin International, anak syarikat milik penuh Hywin Holdings di Hong Kong, telah dipilih sebagai Naib Pengerusi Persatuan. Pada 28 September 2023, Hywin menjadi tuan rumah Mesyuarat Agung Tahunan HKLPFA, yang berlangsung di pejabat Hywin International.

Majlis Anugerah HKLPFA telah diadakan di Hong Kong pada 1 Disember 2023. Pegawai Kerajaan Hong Kong, ahli Majlis Perundangan, akademik terkemuka, dan wakil kanan institusi global termasuk UBS AG dan Barclays Plc menyertai acara untuk mengucapkan tahniah kepada pemenang dan berinteraksi dengan ahli HKLPFA dalam perbincangan panel.

Trofi Anugerah

Trofi Anugerah

Pada masa hadapan, Hywin akan terus bekerja dengan HKLPFA untuk mempromosikan Hong Kong sebagai tempat berpusat yang kompetitif untuk pengurus alternatif global dan memimpin perbincangan mengenai bagaimana HKLPF boleh menjadi infrastruktur yang menyokong pejabat keluarga dan entrepreneur global untuk melaksanakan pelaburan, perancangan pengganti, dan usaha amal mereka di Hong Kong dan melalui Hong Kong.

Tentang Hywin Holdings Ltd.
Hywin (NASDAQ: HYW) adalah pembekal perkhidmatan pengurusan harta bebas terkemuka di China yang memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan pengalokasian aset dan produk kewangan yang lengkap kepada pelanggan berpendapatan tinggi. Perkhidmatan utama Syarikat adalah pengurusan harta, pengurusan aset, perkhidmatan kewangan yang lengkap yang lain, dan perkhidmatan pengurusan kesihatan. Pengurusan harta kini merupakan segmen perniagaan terbesar Syarikat, di mana platform dalam dan luar negaranya melayani pelanggan merentasi generasi. Syarikat juga menawarkan pemeriksaan perubatan yang bersepadu dan tinggi, skrining penyakit dan perkhidmatan pengurusan kesihatan yang lain kepada pelanggan berpendapatan tinggi di China, dan bertujuan untuk menjadi platform ganda yang melayani pelanggan merentasi kitaran pasaran dan hayat.

Tentang Persatuan Dana Rakusan Terhad Hong Kong
Persatuan Dana Rakusan Terhad Hong Kong (HKLPFA) memberi tumpuan untuk mempromosikan dan meningkatkan rejim Dana Rakusan Terhad (LPF) di Hong Kong. HKLPFA ditubuhkan oleh institusi pengurusan aset, kewangan dan profesional terkemuka di Hong Kong dan ia menjemput ahli global dari pelbagai industri dengan tujuan membina sebuah organisasi dengan ekosistem industri yang berglobal. HKLPFA berusaha untuk memudahkan perbincangan di kalangan peserta industri termasuk institusi kewangan, undang-undang, perakaunan dan institusi dan individu yang lain, dan secara lebih meluas, untuk meningkatkan kesedaran pasaran dan penggunaan LPF. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat
Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “menganggarkan”, “menganggar”, “meramalkan”, “merancang”, “berpotensi”, “berterusan”, “dijangka”, “bertujuan”, “percaya”, “berniat”, “mungkin”, “harus”, “akan”, atau ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat. Maklumat lanjut mengenai risiko ini termasuk dalam fail Syarikat dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan Pelabur:
Hywin Holdings Ltd.
E-mel:

Hubungan Media:
ICR, LLC
Edmond Lococo
Telefon: +86 138-1079-1408
E-mel:

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.