HTX Energy Mengumumkan Peningkatan Terbaru untuk Meningkatkan Pengeluaran

Buenos Aires, Argentina 25 Oktober 2023  – HTX Energy ialah syarikat pengeluaran litium berpangkalan di Argentina. Pembaruan terkini HTX Energy, yang merangkumi pemasangan peralatan baharu dan penggunaan teknologi baharu, dijangka meningkatkan kapasiti pengeluaran syarikat.

Ketua Eksekutif syarikat berkata bahawa pembaruan merupakan sebahagian daripada komitmen syarikat untuk memenuhi permintaan yang meningkat untuk litium. “Litium ialah mineral penting untuk pengeluaran kenderaan elektrik dan teknologi hijau yang lain,” katanya. “Pembaruan ini akan membantu kami untuk terus menyediakan pelanggan kami dengan litium yang mereka perlukan.”

Pembaruan termasuklah pemasangan kolam penyejatan baharu, yang akan membolehkan syarikat mengekstrak lebih litium dari air asin. Syarikat juga telah menggunakan teknologi pengekstrakan litium terus (DLE) baharu, yang merupakan kaedah pengekstrakan litium dari air asin yang lebih cekap dan ramah alam sekitar.

Syarikat menjangka pembaruan akan beroperasi sepenuhnya menjelang akhir tahun dan mereka juga merancang untuk meluaskan operasi mereka pada masa hadapan untuk memenuhi permintaan yang meningkat untuk litium di Argentina.

Industri Litium Argentina Mencapai Tahap Baharu pada 2023

Industri litium Argentina telah mencapai tahap baharu pada 2023, dengan eksport meningkat ke tahap rekod dan bilangan lombong aktif bertambah.

Peningkatan dalam eksport litium disebabkan oleh beberapa faktor, termasuk permintaan yang meningkat untuk bateri litium-ion yang digunakan dalam kenderaan elektrik. Argentina merupakan rumah kepada sebahagian besar simpanan litium di dunia, dan kerajaan telah berminat untuk memanfaatkan sumber ini.

Selain peningkatan dalam eksport, bilangan lombong litium aktif di Argentina juga bertambah. Terdapat tiga lombong litium aktif di negara ini, dan terdapat lagi 38 projek dalam pelbagai peringkat pembangunan.

Pertumbuhan industri litium di Argentina mencipta pekerjaan dan menggalakkan ekonomi. Industri ini kini memperkerjakan lebih 3,700 orang, dan jumlah ini dijangka akan bertambah pada tahun-tahun akan datang.

Untuk maklumat lanjut, lawati https://www.htxenergy.com/news/latestnewssep23.html

Hubungan Media

HTX Energy

admin@htxenergy.com

(+54) 115 254 1395

Av. del Libertador 2442

http://www.htxenergy.com

Sumber :HTX Energy