Himax Technologies, Inc. Menetapkan Persidangan Panggilan Kewangan Suku Pertama 2024 pada Khamis, 9 Mei 2024 pada pukul 8:00 PG EDT

(SeaPRwire) –   TAINAN, Taiwan, April 08, 2024 — Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal dan pengeluar fabless terkemuka bagi pemandu paparan dan produk semikonduktor lain, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan sesi soal jawab dengan pelabur dan ahli analisis pada hari Khamis, 9 Mei 2024 pada pukul 8:00 pagi Waktu Piawai Timur Amerika Syarikat dan 8:00 malam Waktu Taiwan untuk membincangkan keputusan suku tahunan pertama Syarikat.

HIMAX TECHNOLOGIES FIRST QUARTER 2024 EARNINGS CONFERENCE CALL
TARIKH: Khamis, 9 Mei 2024
MASA: Amerika Syarikat 8:00 pagi EDT
Taiwan 8:00 malam
SIARAN WEB
PEMBATIAN TELEFON:

Jika anda memilih untuk menghadiri melalui telefon, anda perlu mendaftar terlebih dahulu untuk mendapatkan nombor panggilan bagi sesi soal jawab. Sekali didaftar, anda akan dihantar nombor panggilan bersama pilihan untuk menerima panggilan balik pada permulaan sesi soal jawab. Setiap peserta yang mendaftar akan menerima PIN peribadi unik. Rakaman sesi soal jawab akan tersedia bermula dua jam selepas sesi berakhir. Pautan siaran web adalah . Sesi soal jawab ini disiarkan oleh Nasdaq dan boleh diakses dengan mengklik atau laman web Himax, di mana pautan siaran web boleh diakses sehingga 9 Mei 2025.

Tentang Himax Technologies, Inc.

Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal global fabless yang terkemuka yang komited kepada teknologi pemprosesan imej paparan. Cip pemandu paparan dan pengawal masa Syarikat telah diambil secara besar-besaran dalam pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, monitor PC, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, paparan perindustrian, dan lain-lain. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, Syarikat menawarkan penyelesaian cip automotif inovatif dan menyeluruh, termasuk pemandu tradisional, TDDI (Integrasi Paparan dan Sentuh Lanjut) dan Tcon Pengurusan Cahaya Tempatan (Tcon Local Dimming), LTDI (Integrasi Paparan dan Sentuh Besar) dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan perintis dalam bidang visual-AI dan teknologi optik berkaitan tinyML. Teknologi AI Ultra Rendah Daya WiseEyeTM Syarikat yang menggabungkan pemproses AI berdaya rendah milik Syarikat, sensor imej CMOS sentiasa aktif dan algoritma AI berasaskan CNN telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi elektronik pengguna dan AIoT. Manakala teknologi optik Himax seperti optik wafer tahap pecahan, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D adalah penting untuk memudahkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax mereka dan menyediakan pengawal sentuh, cip AMOLED, pemandu LED, pemandu EPD, cip pengurusan kuasa dan sensor imej CMOS untuk liputan aplikasi paparan yang pelbagai. Diasaskan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini mempunyai kira-kira 2,200 pekerja dari tiga pejabat di Taiwan di Tainan, Hsinchu dan Taipei serta pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman dan AS. Setakat 31 Mac 2024, Himax mempunyai 2,772 paten diberikan dan 398 paten sedang menunggu kelulusan di seluruh dunia.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan yang berbeza secara material termasuk tetapi tidak terhad kepada kesan wabak Covid-19 ke atas perniagaan Syarikat; keadaan ekonomi dan perniagaan am dan keadaan industri semikonduktor; penerimaan dan daya saing produk pemandu dan bukan pemandu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk produk aplikasi penggunaan akhir; bergantung kepada sekumpulan pelanggan utama; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan harga termasuk penurunan purata harga jualan; perubahan corak pesanan pelanggan; perubahan anggaran kadar cukai tahunan penuh; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); fluktuasi kadar pertukaran; kelulusan lebih lanjut bagi pelaburan lanjut di anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip akaun piutang dan menguruskan stok dan risiko-risiko lain yang diterangkan dari semasa ke semasa dalam laporan SEC Syarikat, termasuk risiko-risiko yang dikenal pasti dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Borang 20-Fnya untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 yang difailkan dengan SEC, seperti yang mungkin dipinda.

Hubungan Syarikat:

Eric Li, Ketua IR/PR
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil AS
MZ North America
Tel: +1-312-261-6430
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.