Gulf Resources Umumkan Penyelesaian Projek Pencegahan Banjir

(SeaPRwire) –   SHOUGUANG, China, 30 Januari 2024 — Gulf Resources, Inc. (Nasdaq: GURE) (“Gulf Resources” atau “Syarikat”) pengeluar utama bromin, garam mentah dan produk kimia khusus di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah melengkapkan projek pencegahan banjirnya bernilai kira-kira AS$50 juta baru-baru ini. Projek ini dilaksanakan untuk melindungi kemudahan brominnya.

Walaupun dilaksanakan untuk melindungi kemudahan bromin dan mencegah banjir yang mungkin merosakkan telaga, terusan dan ladang garam mentah di loji Syarikat, Syarikat menjangkakan dua manfaat jangka panjang:

1. Penghematan Kos

  • Dalam tempoh enam tahun kebelakangan ini, Syarikat telah menghabiskan kira-kira AS$47 juta membaiki kemudahannya selepas dua taufan berasingan. Jumlah ini hampir sama dengan jumlah kos keseluruhan projek pencegahan banjir. Syarikat percaya projek pencegahan banjir ini mungkin dapat mengurangkan risiko dan perbelanjaan berkaitan dengan banjir yang disebabkan oleh ribut pada masa hadapan, dan mencegah banjir besar di masa depan, menghemat wang dalam jangka panjang.

2. Peningkatan Penggunaan

  • Melalui projek pencegahan banjir ini, Syarikat percaya ia mungkin dapat menggerudi kawasan rendah yang sebelum ini tidak sesuai untuk telaga. Perluasan ini mungkin mengakibatkan kadar penggunaan yang lebih tinggi, terutamanya apabila pasaran untuk bromin dan garam mentah membaik.

Syarikat bertujuan untuk meyakinkan pelabur bahawa semua keputusan mengenai projek pencegahan banjir telah disemak oleh Lembaga Pengarah Syarikat. Proses ini melibatkan tender kompetitif, dan Syarikat percaya tiada pengurus, pengarah atau pekerja mendapat manfaat peribadi daripada perbelanjaan ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai projek pencegahan banjir, sila lihat juga Laporan Se masa Syarikat pada Borang 8-K yang dihantar sebelum ini kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 17 November 2023.

Mengenai Gulf Resources, Inc.

Gulf Resources, Inc. beroperasi melalui empat anak syarikat milik penuh, Shouguang City Haoyuan Chemical Company Limited (“SCHC”), Shouguang Yuxin Chemical Industry Co., Limited (“SYCI”), Daying County Haoyuan Chemical Company Limited (“DCHC”) dan Shouguang Hengde Salt Industry Co. Ltd. (“SHSI”). Syarikat percaya bahawa ia adalah salah satu pengeluar bromin terbesar di China. Unsur bromin digunakan untuk menghasilkan pelbagai sebatian yang digunakan dalam industri dan pertanian. Melalui SYCI, Syarikat menghasilkan produk kimia yang digunakan dalam pelbagai aplikasi termasuk eksplorasi lapangan minyak dan gas serta agen pembuatan kertas, dan bahan untuk antibiotik manusia dan haiwan. Melalui SHSI, Syarikat mengeluarkan dan menjual garam mentah. DCHC ditubuhkan untuk terus menjelajah dan membangunkan sumber gas asli dan air masin (termasuk bromin dan garam mentah) di China.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam berita ini mengandungi maklumat prospektif mengenai perniagaan dan produk Gulf Resources dan anak syarikatnya dalam Peraturan 175 di bawah Akta Sekuriti 1933 dan Peraturan 3b-6 di bawah Akta Bursa Sekuriti 1934, dan dilindungi oleh perlindungan yang dicipta oleh peraturan-peraturan tersebut. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China, pembangunan dan pengeluaran produk masa depan, penghantaran kepada pelanggan akhir, penerimaan pasaran untuk produk baharu dan sedia ada, persaingan tambahan daripada pesaing baharu dan sedia ada untuk bromin dan agen kimia pengeluaran minyak dan kuasa lain, perubahan teknologi, keupayaan untuk membuat pembelian aset bromin masa depan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalannya. Semua kenyataan prospektif dinyatakan secara khusus dalam keseluruhan oleh kenyataan ini dan faktor-faktor risiko yang terperinci dalam laporan syarikat yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Data Hubungan
HUBUNGI: Gulf Resources, Inc.
Laman: http://www.gulfresourcesinc.com
Pengarah Hubungan Pelabur
Helen Xu (Haiyan Xu) 
beishengrong@vip.163.com