Gorilla Technology Group dan Protactics Bekerjasama untuk Mendapatkan Kontrak Perintis Solusi Keamanan di Kolombia

(SeaPRwire) –   LONDON, April 02, 2024 — Gorilla Technology Group Inc. (NASDAQ: GRRR) (“Gorilla”), penyedia global penyelesaian dalam bidang Kecekapan Keselamatan, Kecekapan Rangkaian, Kecekapan Perniagaan, dan teknologi IoT, hari ini mengumumkan kejayaannya memperoleh kontrak penting untuk melaksanakan Penyelesaian Video Analitik Pintar Bandar Cerdas Gorilla terkini di wilayah Casanare, Colombia. Usaha ini dijalankan dengan rapat bekerjasama dengan rakan kongsi terpuji Protactics, yang akan menjadi instrumen penting dalam menubuhkan pusat kecerdasan kelas dunia di wilayah tersebut.

Projek ini merupakan langkah monumental ke hadapan dalam meningkatkan keselamatan dan keselamatan awam di seluruh Casanare, menggunakan sistem Post Event dan iCCTV untuk menyampaikan wawasan kecerdasan tanpa sebelumnya. Pusat kepada inisiatif ini ialah perisian milik Gorilla, penting untuk operasi maju pusat kecerdasan Casanare. Inisiatif ini dijangka akan merevolusikan cara pihak berkuasa tempatan menggunakan teknologi Kecerdasan Buatan (AI), memupuk perubahan bimbingan dan terus memberdayakan masyarakat. Ia menunjukkan kepakaran Gorilla dalam penyelesaian keselamatan pintar dan menggarisbawahi potensi sinergistik bekerjasama dengan rakan seperti Protactics.

“Kami bangga dipilih bersama Protactics oleh Kerajaan Colombia, untuk menyampaikan infrastruktur penting ini kepada kerajaan Casanare,” kata Dr. Raj Natarajan, CTO Gorilla. “Projek ini bukan sahaja mengenai meningkatkan keselamatan; ia tentang menetapkan precedent bagaimana teknologi AI boleh memacu perubahan yang bermakna. Kami bersemangat untuk menunjukkan keupayaan kami dan menyumbang kepada masa depan yang lebih selamat dan cerdas bagi rakyat Casanare dan seterusnya.”

Will Addison, Naib Presiden EMEA di Gorilla Technologies, menambah, “Projek Casanare mewakili penanda aras penting dalam perjalanan kami ke arah kepimpinan global dalam penyelesaian keselamatan pintar. Kerjasama kami dengan Protactics menggambarkan komitmen kami untuk membentuk perkongsian strategik yang meningkatkan penawaran kami dan meluaskan jangkauan kami. Inisiatif ini tidak sahaja akan meningkatkan kehidupan masyarakat Casanare tetapi juga berfungsi sebagai kajian kes yang menarik tentang keberkesanan teknologi keselamatan AI termaju kami.”

Juan Arango, Ketua Pegawai Eksekutif Protactics, berkata, “Kerjasama kami dengan Gorilla untuk projek berani ini merupakan bukti pandangan bersama kami untuk memanfaatkan teknologi untuk meningkatkan keselamatan dan keselamatan awam. Penyelesaian perisian terkemuka Gorilla, digabungkan dengan kepakaran kami dalam melaksanakan pusat kecerdasan kelas dunia, akan membolehkan kami mencapai tahap kecekapan operasi dan keselamatan masyarakat tanpa sebelumnya di Casanare. Kerjasama ini bukan sahaja tentang teknologi itu sendiri tetapi tentang impak positif yang akan diberikan kepada kehidupan orang di rantau ini.”

Walaupun butiran lanjut perjanjian rangka kerja dengan Protactics akan datang, pengumuman ini berfungsi sebagai pra-tayangan kepada apa yang bertujuan menjadi kolaborasi transformasi. Gorilla komited untuk memberikan kemaskini semasa projek berjalan dan maklumat tambahan menjadi tersedia.

Mengenai Gorilla Technology Group Inc.

“Memberdayakan Hari Esok Anda”

Gorilla, beribu pejabat di London, UK, adalah pembekal global penyelesaian dalam bidang Kecekapan Keselamatan, Kecekapan Rangkaian, Kecekapan Perniagaan dan teknologi IoT. Gorilla menawarkan pelbagai penyelesaian termasuk Bandar Pintar, Rangkaian, Video, Penyatuan Keselamatan dan IoT merentasi sektor tertentu Kerajaan & Perkhidmatan Awam, Pembuatan, Telekom, Runcit, Pengangkutan & Logistik, Kesihatan dan Pendidikan.

Wawasan Syarikat adalah untuk memberdayakan esok bersama melalui teknologi inovatif dan transformasi. Gorilla membayangkan dunia di mana sambungan licin melampaui sempadan, melimpahkan kehidupan, industri, dan masyarakat.

Untuk maklumat lanjut sila layari

Mengenai Protactics

Beribu pejabat di Bogota, Colombia, Protactics menyediakan peralatan keselamatan dan pertahanan unik. Dengan penawaran produk dalam siberkeselamatan, penguatkuasaan undang-undang pintar, sistem pemeriksaan tidak invasif, penyimpanan dan data enkripsi muktamad, pengesanan kontraband, dan skrinan demam biometrik, Protactics membolehkan agensi kerajaan meningkatkan keselamatan dan pertahanan.

Untuk maklumat lanjut sila layari protactics.com.co

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan masa depan, yang berasaskan anggaran, anggapan, dan jangkaan. Keputusan sebenar dan prestasi mungkin berbeza secara material dan merugikan daripada yang dinyatakan atau disangka dalam kenyataan masa depan. Gorilla tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan masa depan, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pelabur:
Cody Fletcher
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (434) 251-7165

Hubungan Media:
James McCusker
Canaan Parish Group Inc.
+1 (203) 585-4750
canaanparishgroup@gmail.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.