Genius Group Menyiapkan Penggabungan FatBrain AI, Peningkatan 150% Dalam Panduan Pendapatan Proforma Gabungan 2023

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 14 Mac 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan entrepreneur edtech dan pendidikan terkemuka, dan FatBrain AI (“FatBrain AI”) syarikat SaaS dan Penyelesaian AI (OTCMKTS: LZGI) hari ini mengumumkan penyelesaian penggabungan mereka untuk membentuk kumpulan Pendidikan dan Pergerakan yang dipacu AI untuk menggerakkan ekosistem AI berdaulat negara, bandar dan pelajar melalui pendidikan dan kebolehdayaan AI.

Berikutan kelulusan NYSE, Genius Group menyelesaikan penggabungan, dengan memperoleh FatBrain AI dalam urusniaga saham keseluruhan. Di bawah terma perjanjian, Genius Group telah memperoleh aset perisian AI, hubungan pelanggan dan operasi tertentu FatBrain AI, dengan peningkatan yang dijangka sebanyak kira-kira 150% dalam panduan pendapatan pro forma 2023 Syarikat kepada anggaran $76 juta hingga $80 juta, dan peningkatan yang dijangka $4 juta dalam panduan keuntungan bersih pro forma kepada $7 juta hingga $9 juta.

Genius Group dan FatBrain AI bersama membolehkan kitaran pertumbuhan ‘Bandar Genius’ dengan platform pendidikan edtech AI mereka menyokong lebih daripada lima juta pelajar dan pasaran rakan kongsi lima belas ribu menyertai kecerdasan rakan dan penyelesaian AI di seluruh sektor tenaga, kewangan, logistik, pengeluaran, runcit, teknologi dan telco yang disampaikan kepada SME, syarikat dan institusi kerajaan.

Roger Hamilton, CEO Genius Group berkata “Permintaan untuk kemahiran AI dan keusahawanan terus berkembang. Negara dan bandar di seluruh dunia melihat kemahiran ini semakin penting untuk bersaing dalam zaman AI. Keinginan untuk institusi AI berdaulat di mana negara, bandar dan syarikat boleh memiliki data dan membina platform AI sendiri memanggil pendidikan platform tempatan. Manakala ‘Bandar Pintar’ telah didefinisikan oleh penggunaan teknologi pintar, model ‘Bandar Genius’ kami memanggil kemahiran manusia yang dipertingkatkan bersama-sama teknologi pintar dan meletakkan pendidikan peribadi dan kecerdasan rakan di hati memacu pertumbuhan.”

“UAE baru-baru ini menyokong dan menganjurkan Kemuncak Kerajaan Sedunia untuk menekankan kepentingan membolehkan AI berdaulat dengan LLMs tempatan untuk mengekalkan budaya, nilai dan integriti data unik. Singapura juga memimpin dengan strategi AI berdasarkan menigaas kakitangan pakar AI melalui dana pendidikan dan latihan, bersama-sama untuk melaksanakan Strategi AI Kebangsaan 2.0 mereka. Pasukan kami yang diperluaskan bersemangat untuk melancarkan model Bandar Genius untuk mempercepatkan jangkauan AI Berdaulat ke 100 operasi Bandar Genius sebagai sebahagian daripada matlamat kami untuk mendidik 100 juta pelajar AI di seluruh dunia.”

Peter B. Ritz, pengasas bersama FatBrain AI berkata “Pelabur FatBrain AI dan pasukan global kami bersemangat untuk menjadi sebahagian daripada Genius Group. Kerana keperluan untuk mempertingkatkan kemahiran dan latihan dalam zaman AI ini semakin meningkat, dan kami bersedia untuk masa depan yang menarik di mana syarikat gabungan kami akan membolehkan kami memenuhi permintaan besar global untuk penyelesaian AI Berdaulat dan kecerdasan rakan.”

“Kami bersedia untuk perkongsian dan inisiatif yang dibentuk sebagai sebahagian daripada rancangan pertumbuhan Bandar Genius kami. Kami bersemangat untuk membina aset penting yang menggerakkan ekonomi esok: sistem kecerdasan rakan global Bandar Genius yang diperkukuh oleh platform pendidikan usahawan kami untuk berkongsi pandangan, bakat dan peluang antara negara dan bandar, mempercepatkan kemajuan mereka dalam memanfaatkan teknologi eksponen untuk menjadi pemimpin ekonomi dan sosial masa depan.”

Berikutan lawatan berjaya ke Dubai dan Abu Dhabi pada bulan Februari oleh Roger Hamilton dari Genius Group bersama-sama Ahli Lembaga FatBrain AI, Peter Ritz dan Michael Moe, kumpulan yang bergabung akan melancarkan model Bandar Genius mereka pada bulan April 2024 dengan Bandar Genius Dubai dan Bandar Genius Abu Dhabi, diikuti oleh Bandar Genius Singapura, setiap satu dengan sasaran untuk mendidik dan memberi kesan satu juta pelajar, usahawan dan syarikat dalam setiap bandar dalam masa setahun daripada pelancaran.

Penggabungan itu membolehkan syarikat menggabungkan platform Edtech AI terkemudahan Genius Group dengan kecerdasan rakan berpandu AI FatBrain AI, penyelesaian SaaS khusus sektor kepada SME (Syarikat dengan 500 atau kurang pekerja), syarikat lebih besar dan kerajaan, dengan mencipta ekosistem penuh ‘Bandar Genius’ berakhir-ke-hujung untuk Pendidikan dan Pergerakan AI, dengan empat pemacu pendapatan global yang memberi tumpuan kepada B2S (Pelajar), B2C (Usahawan), B2B (Syarikat) dan B2G (Kerajaan):

  • B2B – Untuk Pelajar: Kem dan pergerakan AI yang dibiayai kerajaan dan syarikat bersama-sama dengan tabung biasiswa untuk pelajar sekolah tinggi dan universiti muda untuk mempelajari kemahiran terfokus masa depan, kedua-dua maya dan dalam persekitaran, disesuaikan dengan Genie AI mereka. Kurikulum Kejeniusan bergerak melalui kepada program ijazah sarjana muda dan sarjana sepenuhnya yang mengintegrasikan dengan pembelajaran bermain dan Metaversiti Kejeniusan yang dipandu AI, dengan perpustakaan pembelajaran AI yang dikongsi merentasi pelajar dan institusi yang mengambil bahagian.
  • B2C – Untuk Usahawan: Suit penuh kemahiran mempertingkatkan dalam AI, teknologi eksponen dan keusahawanan, disampaikan oleh pengajar berkelayakan dan rakan secara global, daripada Mikrosekolah AI hingga pergerakan tiga bulan di dalam rumah, berkaitan dengan Biasiswa Kejeniusan untuk menyambungkan pelajar belia dengan usahawan dan syarikat, dan berkaitan dengan penyelesaian SaaS FatBrain AI untuk berkongsi kecerdasan rakan, trend industri dan senarai kepimpinan.
  • B2B – Untuk Syarikat: Portal syarikat dan suit kursus mempertingkatkan kemahiran untuk syarikat mempertingkatkan tenaga kerja mereka dalam AI, teknologi eksponen dan keusahawanan, disampaikan di dalam rumah, dalam persekitaran dan melalui platform Edtech GeniusU, memberi syarikat wawasan berpandu AI ke dalam kemajuan kemahiran peribadi dan bakat pekerja mereka serta akses ke penyelesaian SaaS FatBrain AI untuk meningkatkan kecerdasan rakan dan produktiviti.
  • B2C – Untuk Kerajaan: Ekosistem pendidikan AI penuh menyediakan bandar, rantau dan kerajaan kebangsaan yang mengambil bahagian dengan sistem pembelajaran sepanjang hayat berfokus masa depan untuk pendidikan dan mempertingkatkan kemahiran, dengan manfaat langsung dalam peningkatan kemahiran, daya saing dan kecerdasan bersama dalam Zaman AI dan Teknologi Eksponen yang berubah dengan pesat.

Dengan penutupan penggabungan, CEO FatBrain AI, Peter Ritz, dan Pengerusi, Michael Moe, akan menyertai Lembaga Genius Group. Peter B. Ritz adalah pengasas bersama FatBrain AI dan lebih awal pengerusi eksekutif Observable Networks (diperolehi oleh Cisco), dan Michael Moe adalah Pengasas dan CEO GSV Ventures, pelabur awal dalam syarikat Edtech termasuk Coursera, Chegg, Course Hero, Masterclass, dan Guild Education.

Tentang Genius Group

Genius Group adalah kumpulan pendidikan usahawan terkemuka Edtech dan pendidikan, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat berpusat pelajar yang mempersiapkan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajaran mereka, GeniusU, Genius Group mempunyai asas ahli 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Tentang FatBrain AI

FatBrain AI menyediakan penyelesaian AI yang kuasa dan mudah digunakan untuk memberdayakan bintang usahawan esok untuk tumbuh, berinovasi dan menggerakkan majoriti ekonomi global. Teknologi AI 2.0 FatBrain dan perkhidmatan data lanjutannya mengubah pembelajaran berterusan, penjelasan naratif, model bahasa besar dan teknologi awan dan blockchain ke dalam penyelesaian AI yang boleh dipertanggungjawabkan, dapat dijelaskan dan mudah diintegrasikan. Langganan FatBrain membolehkan semua syarikat untuk melaksanakan penyelesaian AI lanjutannya dengan cepat, mudah dan selamat di belakang tirai api atau melalui awan. Penyampaian global FatBrain termasuk 600+ pasukan di seluruh reka bentuk, pusat pembangunan di AS, UK, India dan Republik Kazakhstan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Berpelaburan dalam sekuriti kami melibatkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu dengan teliti