Genius Group Melancarkan Genius City Singapura: Ekosistem Pendidikan AI Berdaulat Pertama Syarikat di Negeri Berdaulat

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 12 April 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan terkemuka berkuasa AI, hari ini mengumumkan pelancaran Genius City Singapura, Ekosistem Pendidikan Sovereign AI Pertama Syarikat yang menyediakan program Pendidikan dan Pergerakan AI bermula hingga akhir kepada pelajar, usahawan, perniagaan dan institusi.

Genius Group akan menganjurkan acara pelancaran AI dan kursus AI di Singapura di Genius Central Singapura, tempat acara, bilik darjah, ruang kerja sama, bar dan kedai kopi berdasarkan di China Square. Kursus juga boleh didapati secara atas talian melalui Platform Pendidikan Digital GeniusU, dengan semua pelajar membina pasukan AI Avatar dan Pembantu AI peribadi mereka dengan Genius Team AI.

Roger Hamilton, CEO Genius Group berkata “Singapura telah menjadi model bandar yang menggalakkan daya saing AI, dengan penerbitan Strategi Kebangsaan AI 2.0, pelancaran Inisiatif Trailblazers AI bersama Google dengan lebih 100 projek AI, pengumuman pembiayaan S$1 bilion untuk pelaburan AI dan komitmen untuk mengatasi tiga kali ganda bekalan tenaga kerja AI semuanya berlaku dalam sembilan bulan terakhir.

“Kami gembira menjadi sebahagian daripada fokus pendidikan berdasarkan AI ini. Pelancaran Genius City Singapura kami pada April ini diikuti pada Mei dengan pelancaran Genius City Dubai dan Genius City Abu Dhabi. Dengan peningkatan berterusan AI dan permintaan untuk program AI, kami juga mempercepatkan jadual kami sendiri. Kami melancarkan Model Genius City dan jawatan Pemimpin Bandar kami pada Persidangan Rakan GeniusU kami pada 24 April dan kami berharap untuk mengumumkan sepuluh Genius Cities berikutnya yang akan dilancarkan pada 2024 dalam bulan-bulan akan datang.”

Model Genius City Syarikat adalah model berfokus pendidikan berasaskan ‘teknologi tinggi, sentuhan tinggi’, bertujuan memperkasakan pelajar, usahawan, perniagaan dan institusi kerajaan dengan alat AI dan teknologi eksponen terkini untuk melengkapkan mereka untuk masa depan kerja. Genius City Singapura melancarkan dengan jalan cerita empat peringkat berikut yang akan dilancarkan dalam tempoh dua belas bulan:

Asas / PREP: Dalam dua bulan akan datang, pasukan Genius City yang berpangkalan di Genius Central Singapura sedang membentuk perkongsian dengan kerajaan tempatan, pendidikan dan kumpulan industri. Di Singapura ini termasuk organisasi pendidikan yang menyampaikan kursus AI sebagai sebahagian daripada SkillsFuture Fund Kerajaan. Bajet 2024 Kerajaan Singapura termasuk Skillsfuture Mid-Career Training Allowance untuk warganegara Singapura berusia 40 tahun ke atas untuk memperoleh semula kemahiran untuk masa depan kerja, termasuk dengan kemahiran AI.

Fasa Satu / BENIH: Bermula Jun 2024, Genius City Singapura melancarkan siri acara AI termasuk Program Eksekutif ExO untuk 100 pemimpin perniagaan untuk mempelajari asas membina Organisasi Eksponen. Program ini bekerjasama dengan OpenExO, yang baru-baru ini mengumumkan penandatanganan penggabungan dengan Genius Group. Selain itu, Bengkel AI sedang diadakan untuk pelajar dan usahawan, dengan kursus AI percuma daripada Nvidia, Google dan Microsoft yang dilaksanakan di Genius Central Singapura.

Fasa Dua / PELANCARAN: Pada September 2024, Genius City Singapura akan melancarkan Summit AI, Pembelajaran Pergerakan AI dan Program Pengesahan AI, bersama-sama dengan sprints korporat AI untuk syarikat yang ingin membina kemahiran keusahawanan dan AI di seluruh organisasi. Anugerah Genius juga akan dilancarkan di Singapura untuk menonjolkan pelajar, usahawan, perniagaan dan jabatan kerajaan yang terbaik contohnya mengintegrasikan kecerdasan manusia dengan kecerdasan buatan.

Fasa Tiga / SKALA: Pada 2025, Genius City Singapura akan melancarkan sepenuhnya alat Kecekapan Inteligensi Rakan dan Awan AI Berdaulat, untuk ekosistem pemimpin dan organisasi berdaya AI yang berkembang untuk mengurus data dan berkongsi kepakaran mereka. Ini akan dilaksanakan pada awalnya kepada penerima awal, bekerjasama dengan FatBrain AI, syarikat SaaS dan Penyelesaian AI yang baru-baru ini menyertai Genius Group.

Pelancaran ini di Singapura adalah Genius City pertama Syarikat. Genius Group bercita-cita melancarkan 100 Genius Cities dalam lima tahun akan datang, dengan sasaran untuk memberi pendidikan dan memberi kesan kepada satu juta pelajar, usahawan dan perniagaan dalam setiap bandar.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan pendidikan terkemuka berkuasa AI, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat berpusatkan pelajar yang melengkapkan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajaran, GeniusU, Genius Group mempunyai asas ahli 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami melibatkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda harus mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang diedarkan ke SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika berlaku mana-mana risiko ini, perniagaan, keadaan kewangan atau prestasi kami mungkin mengalami kesukaran. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami jelaskan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui kami atau yang kami anggap tidak material juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu kami mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa depan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini termasuk kenyataan prospektif menurut Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang diedarkan ke SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika berlaku mana-mana risiko ini, perniagaan, keadaan kewangan atau prestasi kami mungkin mengalami kesukaran. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami jelaskan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui kami atau yang kami anggap tidak material juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu kami mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa depan.

Hubungan
Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.