Genius Group dan FatBrain AI Sepakat untuk Bergabung ke dalam Platform Pertumbuhan untuk Mempercepat Ekonomi Exponensial Esok

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 24 Jan. 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”) , kumpulan pendidikan edtech dan pendidikan terkemuka, dan FatBrain AI (“FatBrain AI”) syarikat SaaS dan Penyelesaian AI (OTCMKTS: LZGI) hari ini telah menandatangani perjanjian penggabungan muktamad untuk menggerakkan ekosistem masa depan untuk usahawan, syarikat, kerajaan dan pelajar melalui pendidikan dan pemberdayaan AI.

Syarikat-syarikat yang akan digabungkan dianggarkan telah mencapai kira-kira $80 juta pendapatan kasar pada tahun 2023, lebih 100% berbanding tahun sebelumnya (tidak diaudit). Genius Group dan FatBrain AI bersama membolehkan kitaran pertumbuhan eksponen dengan platform edutech AI menyokong lebih lima juta pelajar dan pasaran rakan kongsi lima belas ribu menyertai kecerdasan rakan dan penyelesaian AI di sektor tenaga, kewangan, logistik, pembuatan, runcit, teknologi dan telekomunikasi yang dilaksanakan kepada PKS, syarikat dan institusi kerajaan.

Roger Hamilton, Ketua Pegawai Eksekutif Genius Group berkata “Penggabungan yang akan disempurnakan antara Genius Group dan FatBrain AI akan mempercepat rancangan kami untuk menyediakan sistem pendidikan sepanjang hayat, pendidikan keusahawanan untuk menyediakan manusia untuk masa depan AI. Perniagaan kami berkongsi visi yang sama untuk membolehkan usahawan dan syarikat mempercepat kemajuan mereka. Bergabung tenaga, pula mempercepat perniagaan kami dengan pertumbuhan pro forma yang ketara dalam pendapatan dan keuntungan yang dijangka.”

Peter B. Ritz, pengasas bersama FatBrain AI berkata “Kami melihat permintaan yang tinggi untuk gabungan pendidikan AI dan percepatan, membolehkan individu, syarikat dan kerajaan dengan latihan AI dan penyelesaian AI untuk mencipta ekosistem eksponen masa depan. Keperluan untuk memperkasakan, melatih pasukan merentasi syarikat dan kerajaan pada zaman AI terus meningkat, dan kami bersemangat untuk memenuhi permintaan global yang berkembang ini.”

Ekosistem pendidikan dan percepatan AI kami yang bersepadu sepenuhnya, mempunyai empat pemacu pendapatan global yang memberi tumpuan kepada B2S (Pelajar), B2C (Usahawan), B2B (Syarikat) dan B2G (Kerajaan):

  • B2B – Untuk Pelajar: Kem AI dan pemercepatan yang dibiayai kerajaan dan syarikat bersama-sama dengan tabung biasiswa untuk pelajar sekolah tinggi dan universiti untuk mempelajari kemahiran masa depan, kedua-duanya maya dan bersemuka, peribadi dengan Genie AI mereka. Kurikulum Genius bergerak melalui keseluruhan program ijazah sarjana muda dan sarjana yang mengintegrasikan dengan pembelajaran bermain dan Metaversity Genius yang dipersonalisasi, dengan perpustakaan pembelajaran AI yang dikongsi merentasi pelajar dan institusi yang menyertai.
  • B2E – Untuk Usahawan: Suit penuh kursus peningkatan kemahiran dalam AI, teknologi eksponen dan keusahawanan, disampaikan oleh pengajar bersertifikat dan rakan kongsi di seluruh dunia, daripada Mikrosekolah AI hingga pemercepatan dalaman tiga bulan, berhubung dengan Biasiswa Genius untuk menyambung pelajar belia dengan usahawan dan syarikat, dan berhubung dengan penyelesaian SAAS FatBrain AI untuk berkongsi kecerdasan rakan, trend industri dan senarai pemimpin.
  • B2B – Untuk Perniagaan: Portal perusahaan dan suit kursus peningkatan kemahiran untuk syarikat meningkatkan kemahiran tenaga kerja mereka dalam AI, teknologi eksponen dan keusahawanan, disampaikan di dalam, bersemuka dan melalui platform edutech GeniusU, memberikan syarikat wawasan berdaya AI ke dalam kemajuan pembangunan bakat peribadi tenaga kerja mereka dan capaian kepada penyelesaian SAAS FatBrain AI untuk meningkatkan kecerdasan rakan dan produktiviti.
  • B2G – Untuk Kerajaan: Ekosistem pendidikan AI yang menyeluruh menyediakan bandar, wilayah dan kerajaan kebangsaan yang menyertai dengan sistem pendidikan sepanjang hayat untuk pendidikan dan peningkatan kemahiran masa depan, dengan manfaat langsung dalam peningkatan kemahiran, daya saing dan kecerdasan bersama dalam Zaman AI dan Teknologi Eksponen yang berubah dengan pantas.

Penggabungan ini telah diluluskan oleh lembaga kedua-dua syarikat, perjanjian muktamad telah ditandatangani dan penggabungan akan ditutup tertakluk kepada pemenuhan syarat-syarat penutupan tertentu, termasuk tetapi tidak terhad kepada kelulusan pemegang saham dan NYSE.

Berikutan penutupan penggabungan, Ketua Pegawai Eksekutif FatBrain AI, Peter B. Ritz, dan Pengerusi Eksekutif, Michael T. Moe, akan menyertai Lembaga Genius Group. Peter B. Ritz adalah pengasas bersama FatBrain AI dan lebih awal Pengerusi Eksekutif Observable Networks (diperolehi oleh Cisco). Michael T. Moe adalah Pengasas GSV, pelabur awal dalam syarikat-syarikat edutech termasuk Coursera, Chegg, Course Hero, Masterclass, dan pelabur persendirian dalam syarikat seperti Meta, Twitter, Spotify, Coursera dan Palantir.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edutech dan pendidikan terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang memberi tumpuan kepada pelajar untuk menyediakan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajaran mereka, GeniusU, Genius Group mempunyai asas ahli seramai 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Mengenai FatBrain AI

FatBrain AI menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan data AI yang berkuasa dan mudah digunakan untuk memberdayakan bintang syarikat masa depan untuk tumbuh, berinovasi dan menggerakkan majoriti ekonomi global. Teknologi AI 2.0 dan perkhidmatan data maju FatBrain menukar pembelajaran berterusan, penjelasan naratif, model bahasa besar, awan dan teknologi blok rantai kepada penyelesaian AI yang boleh dipertanggungjawabkan, boleh dijelaskan dan mudah diintegrasikan. Langganan FatBrain membolehkan semua syarikat untuk melaksanakan penyelesaian AI maju secara cepat, mudah dan selamat di sebalik tembok api mereka atau melalui awan. Penyampaian global FatBrain merangkumi lebih 600 pasukan di pusat reka bentuk, pembangunan di AS, UK, India dan Republik Kazakhstan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Borang 20-F yang paling terkini, sebagaimana yang diubahsuai untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlakunya mana-mana risiko ini, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang kini tidak diketahui atau dianggap tidak material oleh kami juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan dan ramalan masa lalu kami mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh diharapkan untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan hasil di masa depan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam maklumat media ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubahsuai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berterusan” atau ungkapan berbanding. Kenyataan sedemikian secara mewarisi tertakluk kepada risiko, trend dan ketidakpastian tertentu, kebanyakannya yang Syarikat tidak dapat meramal dengan tepat dan sebahagian yang mungkin tidak dapat diramalkan sama sekali oleh Syarikat dan melibatkan faktor yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang atau disarankan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan kepada kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana mungkin disuplement atau diubahsuai oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Syarikat pada Borang 6-K.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.