GDS Keluarkan Laporan ESG 2022

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Dec. 04, 2023 — GDS Holdings Limited (“GDS Holdings”, “GDS” atau “Syarikat”) (NASDAQ: GDS; HKEX: 9698), pemaju dan pengendali terkemuka pusat data berprestasi tinggi di China dan Asia Tenggara, hari ini mengumumkan pelancaran laporan Tahunan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (“ESG”) ketiga, memaparkan usaha keberlanjutan berterusan Syarikat dan prestasinya dalam ESG.

Dalam perkembangan penting, GDS gembira mengumumkan bahawa, melalui pelaksanaan strategi pelbagai untuk penggantian tenaga boleh diperbaharui, ia mencapai penggunaan tenaga boleh diperbaharui sebanyak 35.9% pada tahun 2022. Perlu dicatatkan, 30 pusat data kini ditutup sepenuhnya oleh sumber tenaga boleh diperbaharui. Pencapaian ini telah membawa pengurangan yang memberangsangkan dalam keamatan karbon Syarikat, kepada 5.40 tCO2e/m2 pada tahun 2022. Untuk memperkukuhkan rangka kerja pelaporan dan secara proaktif menangani risiko kewangan berkaitan perubahan iklim, GDS telah mengambil kerangka Kerja Pengungkapan Kewangan Berkaitan Iklim (TCFD), memberikan ketelusan terhadap risiko dan peluang berkaitan iklim yang meningkatkan ketahanan perniagaan Syarikat.

“Sepanjang tahun lepas, kami melaksanakan strategi ESG yang menyeluruh untuk menangani cabaran dan peluang yang khusus dalam operasi pusat data kami,” kata Encik William Huang, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif. “Kami percaya amalan perniagaan mampan tidak sahaja menyumbang kejayaan jangka panjang dan ketahanan Syarikat kami tetapi juga membuat perbezaan nyata dalam industri kami, memanfaatkan masyarakat dan alam sekitar. Kami gembira dengan impak positif yang dapat dibawa oleh pasukan kami dan kemajuan yang kami capai untuk mencapai matlamat kami menjadi neutral karbon menjelang 2030.”

Untuk melihat laporan penuh, sila lawati bahagian ESG di laman web korporat GDS atau capai laporan di:

Mengenai GDS Holdings Limited

GDS Holdings Limited (NASDAQ: GDS; HKEX: 9698) ialah pemaju dan pengendali terkemuka pusat data berprestasi tinggi di China dan Asia Tenggara. Kemudahan Syarikat terletak secara strategik di pusat ekonomi utama di mana permintaan untuk perkhidmatan pusat data berprestasi tinggi tertumpu. Syarikat juga membina, mengendalikan dan memindahkan pusat data di lokasi lain yang dipilih oleh pelanggannya untuk memenuhi keperluan yang lebih luas. Pusat data Syarikat mempunyai keluasan lantai bersih, kapasiti kuasa, ketumpatan dan kecekapan yang besar, dan pelbagai kelebihan di seluruh sistem kritikal. GDS adalah neutral pembekal dan awan, yang membolehkan pelanggannya mengakses rangkaian telekomunikasi utama, serta awan awam terbesar di PRC dan global, yang dihoskan di kebanyakan kemudahannya. Syarikat menawarkan penginapan dan pakej perkhidmatan nilai tambah termasuk perkhidmatan awan hibrid bersepadu melalui sambungan persendirian terus ke awan awam terkemuka, perkhidmatan rangkaian berkelola, dan di mana diperlukan, penjualan semula perkhidmatan awan awam. Syarikat mempunyai rekod penyampaian perkhidmatan selama 22 tahun, dengan berjaya memenuhi keperluan beberapa pelanggan terbesar dan paling menuntut untuk perkhidmatan pusat data luaran di China. Pangkalan pelanggan Syarikat terdiri terutamanya daripada pembekal perkhidmatan awan skala besar, syarikat internet besar, institusi kewangan, pembekal perkhidmatan telekomunikasi, pembekal perkhidmatan IT, dan syarikat swasta domestik besar dan perusahaan antarabangsa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

GDS Holdings Limited
Laura Chen
Telefon: +86 (21) 2029-2203
E-mel: ir@gds-services.com

Piacente Financial Communications
Ross Warner
Telefon: +86 (10) 6508-0677
E-mel: GDS@tpg-ir.com

Brandi Piacente
Telefon: +1 (212) 481-2050
E-mel: GDS@tpg-ir.com

GDS Holdings Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.