Entiti WadzPay di Dubai menerima Lesen Pembekal Perkhidmatan Aset Virtual (VASP) daripada Autoriti Aset Virtual Dubai

(SeaPRwire) –   Pengeluaran lesen adalah tertakluk kepada memenuhi keperluan pra-operasi dan kelayakan untuk kelulusan operasi

DUBAI, Emiriah Arab Bersatu, 28 Februari 2024 — WPME Technology, entiti Dubai milik , syarikat teknologi fintech terkemuka yang mengkhususkan dalam teknologi blok rantai berdasarkan untuk aset digital mengumumkan bahawa ia telah diberikan Lesen Pembekal Perkhidmatan Aset Digital (VASP) untuk aktiviti perkhidmatan Broker-Dealer Aset Digital oleh . Lesen ini kekal tidak beroperasi sehingga syarikat sepenuhnya memenuhi semua keperluan sisa dan keperluan penggayaan tempatan yang ditakrifkan oleh VARA, diikuti oleh ia akan dapat memulakan operasi, tertakluk kepada pengesahan peraturan dan kelulusan semula.

Sebagai salah satu pelopor dalam teknologi aset digital berdasarkan blok rantai, bersemangat untuk menyampaikan penyelesaian inovatif dan terkemuka industri kepada pelanggan di seluruh Timur Tengah sambil bekerja rapat dengan para pengawalselia dalam menyumbang untuk membina ekosistem fintech yang patuh dan kukuh.

, WadzPay menyatakan, “Lesen ini menunjukkan komitmen WadzPay dalam mempromosikan inovasi dalam bidang domain aset digital dan teknologi blok rantai membawa kami satu langkah lebih dekat untuk menyampaikan penyelesaian kelas dunia kepada perniagaan di Timur Tengah.”

bertujuan untuk merevolusikan cara orang di Timur Tengah bertransaksi dan menguruskan aset digital. Komitmen WadzPay terhadap pematuhan memastikan bahawa institusi kewangan dan pelanggan mereka boleh dengan yakin menggunakan manfaat teknologi blok rantai sambil mematuhi piawaian peraturan, akhirnya menyumbang kepada pertumbuhan dan kelestarian ekosistem fintech di Timur Tengah.

dikutip, “Ini akan terus mengukuhkan kedudukan WadzPay sebagai pembekal perkhidmatan kewangan berdasarkan teknologi blok rantai yang dipercayai dan boleh dipercayai di wilayah ini. Dengan perkhidmatan broker-dealer, WadzPay akan menyediakan teknologi kepada pelanggannya untuk meningkatkan pengalaman pelanggan mereka dengan membolehkan transaksi aset digital secara licin dan selamat.”

Kepada yang , menekankan, “Ini mengukuhkan usaha kami dan menetapkan pentas untuk penyelesaian blok rantai transformasi, mempromosikan pematuhan dan keyakinan pelanggan dalam Industri Aset Digital.”

WadzPay diasaskan pada 2018 di Singapura dengan komitmen untuk memajukan penyertaan kewangan dan merevolusikan landskap aset digital. Ia adalah pembekal teknologi global berdasarkan blok rantai terkemuka untuk aset digital. Platform inovatif syarikat yang tersedia sebagai tawaran SaaS menyediakan teknologi yang selamat, cekap dan telus, melayani perniagaan (B2B) dan pengguna (B2B2C). WadzPay bekerja dengan syarikat antarabangsa besar, bank dan fintech untuk membolehkan pemprosesan transaksi, penjagaan dan penyelesaian berdasarkan aset digital. Ia beroperasi di merata geografi meliputi Asia Pasifik, Timur Tengah, Afrika, Eropah dan Amerika.

Untuk maklumat lanjut, lawati

Ditubuhkan pada Mac 2022, berikutan kesan Undang-Undang No.4 tahun 2022, VARA adalah entiti berkuasa yang bertanggungjawab mengawalselia, memantau dan menyelia AVA dan Aktiviti VA di semua zon di seluruh Emirat Dubai, termasuk Zon Pembangunan Khas dan Zon Bebas tetapi tidak termasuk Pusat Kewangan Antarabangsa Dubai. VARA memainkan peranan pusat dalam mencipta rangka kerja undang-undang Dubai yang maju untuk melindungi pelabur dan menubuhkan piawaian antarabangsa untuk tadbir urus Industri Aset Digital, seraya menyokong visi untuk ekonomi tanpa sempadan.

Untuk maklumat lanjut lawati:

Untuk sebarang pertanyaan media sila hubungi:

Arijit Das

Pengurus Komunikasi dan PR

+91 9654930523

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.