EHang Umum Pelantikan Ketua Operasi Bersama

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, April 09, 2024 — EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), platform syarikat teknologi pergerakan udara bandar (“UAM”) paling terkemuka di dunia, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarah Syarikat (“Lembaga”) telah melantik Encik Zhao Wang sebagai Ketua Eksekutif Operasi Bersama (“Co-COO”) Syarikat, berkuat kuasa pada 9 April 2024. Pasukan pengurusan Syarikat akan bersama-sama memimpin EHang memasuki fasa pertumbuhan seterusnya untuk operasi komersial berikutan pencapaian membanggakan bahawa EH216-S telah memperoleh sijil jenis (“TC”) , sijil pengeluaran (“PC”) dan sijil kelayakan penerbangan standard (“AC”) untuk kenderaan udara tanpa juruterbang membawa penumpang yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China.

Encik Zhao Wang, EHang Co-COO
(Gambar: Encik Zhao Wang, Co-COO EHang)

Encik Wang akan menjadi tanggungjawab untuk operasi perniagaan EHang, dengan fokus kepada pembangunan perniagaan, jualan produk, pemasaran, operasi komersial untuk perkhidmatan UAM. Beliau akan melapor kepada Encik Huazhi Hu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif EHang.

Dengan kerjaya cemerlang selama lebih dua dekad, Encik Wang mempunyai pengalaman dan kepakaran yang luas dalam teknologi maklumat (“IT”) dan pengurusan operasi, dan rekod prestasi cemerlang dalam mengintegrasikan teknologi-teknologi ini ke dalam projek pelancongan budaya dan pengurusan berkaitan untuk syarikat-syarikat besar, operasi perniagaan dan kepimpinan strategik.

Sebelum menyertai EHang, Encik Wang bekerja untuk Kumpulan Antaeus, kumpulan syarikat Cina dengan perkhidmatan lintas industri dalam resort, filem dan seni, sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (“CEO”) Kumpulan Teknologi Mangrove Tree dari Jun 2020 hingga Mac 2024. Beliau memainkan peranan penting dalam memacu inisiatif transformasi digital dan perancangan operasi perniagaan untuk beberapa resort berskala besar di China, termasuk pelaksanaan sistem operasi dan pengurusan pintar serta memperkenalkan kenderaan tanpa pemandu di udara serta darat dan air ke resort. Sebelum itu, Encik Wang adalah CEO di syarikat perundingan IT Beijing Ganlan Technology Development Co., Ltd. dari Ogos 2017 hingga Jun 2020. Antara Oktober 2008 dan Ogos 2017, Encik Wang berkhidmat dalam beberapa jawatan eksekutif di Kumpulan Pelaburan Antaeus dan bertanggungjawab untuk pembangunan platform, operasi dan pengurusan untuk projek pelancongan budaya dan industri filem digital. Dari Disember 2006 hingga Oktober 2008, Encik Wang berkhidmat sebagai pengurus teknologi di Sohu.com dan memimpin reka bentuk seni bina sistem maklumat laman web untuk Sukan Olimpik Musim Panas 2008 di Beijing. Encik Wang juga menyertai pembangunan sistem maklumat untuk Sukan Olimpik Musim Panas 2004 di Athens. Encik Wang memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Komputer dan Teknologi dari Universiti Tsinghua.

Encik Huazhi Hu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif EHang, berkata: “Bagi pihak Lembaga dan pasukan pengurusan, saya dengan sukacitanya mengalu-alukan Encik Wang untuk menyertai pasukan pengurusan kami. Di bawah pembangunan pesat industri ekonomi altitud rendah, untuk memenuhi permintaan pasaran dan aplikasi komersial yang semakin meningkat, kami memperkenalkan Co-COO untuk memperkukuh lagi pengurusan operasi kami dan memperkasakan pembangunan pesat kami dalam peringkat operasi komersial selepas ketiga-tiga sijil diperoleh. Pengalaman dan kepakaran Encik Wang dalam operasi perniagaan untuk ‘teknologi ditambah pelancongan budaya’ bersama-sama dengan kemahiran kepimpinan terbuktinya amat berharga bagi kami, dan sepadan dengan misi EHang untuk membawa teknologi pilotless eVTOL canggih kami ke penggunaan UAM termasuk pelancongan altitud rendah. Kami berharap bekerjasama rapat dengan Encik Wang dalam mempercepatkan pertumbuhan kami ke peringkat baharu.”

Encik Zhao Wang, Co-COO EHang, berkata: “Saya gembira menyertai EHang sebagai Co-COO. Saya akan membawa pengalaman saya yang luas dalam operasi perniagaan dan pengurusan di bidang teknologi, budaya dan pelancongan, untuk mempercepatkan pertumbuhan jualan dan perkembangan perniagaan Syarikat dalam era baru operasi komersial berikutan pensijilan kenderaan udara tanpa juruterbang membawa penumpang EH216-S.”

Tentang EHang

EHang (Nasdaq: EH) adalah platform teknologi pergerakan udara bandar (“UAM”) paling terkemuka di dunia. Misi kami adalah untuk membolehkan pergerakan udara selamat, autonomi dan mesra alam yang boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan sistem dan penyelesaian kenderaan udara tanpa pemandu (“UAV”): pergerakan udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan penyelesaian media udara. EH216-S EHang telah memperoleh sijil jenis pertama di dunia, sijil pengeluaran dan sijil kelayakan penerbangan standard untuk kenderaan udara tanpa juruterbang membawa penumpang yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China. Sebagai perintis teknologi dan penyelesaian komersial UAV canggih di industri UAM global, EHang terus menjelajahi sempadan langit untuk memberikan manfaat teknologi terbang kepada kehidupan di bandar pintar. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “akan datang”, “berniat”, “merancang”, “mempercayai”, “dianggarkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan pengurusan, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berkaitan dengan pensijilan, jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan penyelesaian kami serta komersialisasi perkhidmatan UAM, hubungan kami dengan rakan kongsi strategik, dan litigasi semasa dan potensi litigasi yang melibatkan kami. Pengurusan telah berasaskan kenyataan prospektif ini pada jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan mereka yang masuk akal. Walaupun mereka percaya jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan ini adalah munasabah, kenyataan prospektif ini hanyalah ramalan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman yang diketahui dan tidak diketahui, banyak yang berada di luar kawalan pengurusan.

Hubungan Media:

Hubungan Pelabur:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.