Earlyworks Umumkan Penyelesaian Penukaran Nisbah ADS

(SeaPRwire) –   TOKIO, 16 Mei 2024 — Earlyworks Co., Ltd. (Nasdaq: ELWS) (“Syarikat” atau “Earlyworks”), sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, Grid Ledger System (“GLS”), sebelum ini mengumumkan rancangan Syarikat untuk mengubah nisbah American Depositary Shares (“ADS”) kepada saham biasa daripada satu (1) ADS, mewakili satu (1) saham biasa, kepada satu (1) ADS mewakili lima (5) saham biasa (“Perubahan Nisbah ADS”). Perubahan Nisbah ADS berkuat kuasa pada 16 Mei 2024 (“Tarikh Kuat Kuasa”).

Bagi pemegang ADS Syarikat, perubahan dalam Nisbah ADS mempunyai kesan yang sama seperti pecahan saham sebaliknya satu lawan lima dan tidak memberi sebarang kesan kepada faedah ekuiti pemegang ADS berbanding Syarikat. Perubahan dalam Nisbah ADS bertujuan untuk terus menyokong likuiditi dalam ADS Syarikat dan untuk membolehkan Syarikat memenuhi keperluan harga tawaran minimum Nasdaq.

Pada Tarikh Kuat Kuasa, pemegang berdaftar saham ADS Syarikat dalam bentuk sijil dikehendaki secara wajib menyerahkan semula sijil ADS mereka kepada Bank of New York Mellon, bank depositari (“Depositari”), untuk dibatalkan dan menerima satu (1) ADS baru bagi setiap lima (5) ADS sedia ada yang diserahkan.

Pertukaran setiap lima (5) ADS yang dipegang (sedia ada) untuk satu (1) ADS baru berlaku secara automatik pada Tarikh Kuat Kuasa, dengan ADS sedia ada dibatalkan dan ADS baru dikeluarkan oleh Depositari. ADS Syarikat terus diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq di bawah tanda dagangan “ELWS”.

Tiada ADS baru pecahan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Nisbah ADS. Sebaliknya, hak kepada ADS baru pecahan akan digabungkan dan dijual, dan hasil tunai bersih daripada jualan hak kepada ADS pecahan (selepas pengurangan yuran, cukai, dan perbelanjaan) akan diedarkan kepada pemegang ADS berkenaan oleh Depositari.

Akibat perubahan dalam Nisbah ADS, harga perdagangan ADS dijangka meningkat secara berkadaran, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga perdagangan ADS selepas perubahan dalam Nisbah ADS akan sama berkadar atau lebih besar berbanding harga perdagangan ADS sebelum perubahan atau bahawa perubahan dalam Nisbah ADS akan memberi sebarang kesan kepada likuiditi dalam ADS Syarikat.

Mengenai Earlyworks Co., Ltd.

Earlyworks Co., Ltd. ialah sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, GLS, untuk memanfaatkan teknologi blockchain dalam pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri. GLS merupakan blockchain hibrid yang menggabungkan kelebihan teknikal blockchain dan teknologi pangkalan data. GLS menampilkan pemprosesan berkelajuan tinggi, yang boleh mencapai 0.016 saat per transaksi, ketahanan terhadap penipuan, keselamatan, tiada masa tidak beroperasi pelayan, dan aplikasi yang pelbagai. Kepentingan GLS disahkan dalam pelbagai domain, termasuk hartanah, iklan, telekomunikasi, metaverse, dan perkhidmatan kewangan. Misi Syarikat adalah untuk terus mengemaskini GLS dan membuatnya sebagai infrastruktur dalam masyarakat data masa depan Web3/metaverse seperti.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://ir.e-arly.works/. Untuk pertanyaan mengenai penerbitan ini, sila hubungi:

Earlyworks Co., Ltd.
Hubungi E-MEL: ew-ir@e-arly.works

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran,” “percaya,” “harap,” “jangka,” “ramal,” “anggap,” “akan,” “sepatutnya,” “boleh,” “mungkin,” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk memantapkan peristiwa atau keadaan selepas atau perubahan dalam jangkaan Syarikat kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin kepada anda bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan penyemakan lain Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.