Customs City Membawa Kemudahan kepada Broker Kastam dengan Platform Perisian ABI Revolusi

Pickering, Ontario 1 Okt 2023 – Customs City adalah penyedia penyelesaian digital terkemuka, menjembatani jurang antara profesional kastam dan Agensi Perlindungan Sempadan dan Kastam AS (CBP). Ia akan merevolusikan industri broker kastam dengan pelancaran platform Antara Muka Broker Automatik (ABI) yang akan datang. Sebagai vendor perisian ABI yang diluluskan CBP, Customs City memperkenalkan penyelesaian perisian khusus untuk menyeleraskan dan memudahkan proses dokumentasi untuk broker kastam di Amerika Syarikat.

Platform ABI Customs City memanfaatkan Sistem Pertukaran Data Elektronik untuk memfasilitasi komunikasi dan pertukaran dokumentasi yang lancar antara broker kastam dan CBP. Dengan menangani kelewatan dan kerumitan yang dikaitkan dengan transmisi dokumen dan kelulusan kastam, platform ABI Customs City menjadikan dirinya sebagai fasilitator yang boleh dipercayai dan cekap sepanjang proses.

CBP mewajibkan penghantar rentas sempadan mengemukakan dokumentasi yang tepat dan komprehensif untuk barangan yang mereka import atau eksport. Proses pembersihan boleh terbentang tanpa penyelesaian yang cekap dan menyebabkan kelewatan yang ketara. Broker kastam pada masa ini menghadapi lima cabaran utama dalam proses pembersihan:

Klasifikasi Kastam: Pengimport menghadapi penalti untuk salah mengklasifikasikan barangan, yang boleh menjadi cabaran bagi penghantar jumlah besar yang mesti mengatribusikan kod HS yang betul kepada setiap item dalam penghantaran.

Pematuhan AD / CVD: (Duti anti-lambak / teladan) Untuk mengekalkan pasaran yang adil dan melindungi kestabilan ekonomi negara, CBP menghendaki penghantar memeriksa barangan untuk kebolehgunaan Anti-Dumping dan Countervailing Duties semasa import. Cukai dan duti yang berbeza di seluruh negara dan item sering menimbulkan kekeliruan dan kesilapan.

Pematuhan, Mesej, dan Pembetulan PGA: Import tertentu memerlukan pelesenan yang betul daripada Agensi Kerajaan Rakan (PGA) untuk memastikan kesihatan dan keselamatan awam. Menguruskan pematuhan PGA, memulakan komunikasi, dan mengeluarkan pembetulan menjadi mencabar untuk import jumlah besar.

Hak Harta Intelek: Barangan yang menampilkan tanda dagangan dan logo mesti disertai dengan pelesenan komersial dan dokumentasi yang relevan untuk membuktikan penggunaan yang sah. Kegagalan untuk menyediakan maklumat ini menyebabkan rampasan atau pemusnahan barangan atas perbelanjaan broker.

Penyelenggaraan Rekod: CBP mewajibkan penyimpanan rekod sekurang-kurangnya lima tahun, mendatangkan cabaran yang besar kepada broker kastam, terutamanya mereka yang mengendalikan penghantaran jumlah besar.

Platform ABI Customs City dilengkapi dengan alat komprehensif yang membolehkan broker kastam menavigasi cabaran ini dengan tahap automasi yang tinggi. Tidak seperti penyelesaian lain, ABI Customs City terkenal kerana infrastruktur digital yang kukuh, menyambungkan broker secara langsung ke CBP dan memastikan kebolehpercayaan di seluruh ekosistem dokumentasi untuk pematuhan kastam.

Seorang jurucakap dari Customs City memberikan pandangan tentang bagaimana platform ABI menangani cabaran ini, menyatakan, “Sebagai vendor perisian CBP, perisian kami memungkinkan untuk menyediakan dokumentasi, mengesahkan dan mengesahkan data serta membuat sebarang pembetulan kepada ringkasan entri dari satu portal.”

Broker kastam tidak lama lagi akan memanfaatkan platform ABI Customs City dengan cara penting berikut:

Penciptaan entri untuk Penggunaan – (03) Anti-lambak / Countervailing Duty, (11) Tidak Formal, (21) Gudang, (22) Re Gudang, (23) Bon Importasi Sementara (TIB), dan lain-lain.

Muat naik jenis 86 secara besar-besaran, memungkinkan penyerahan ribuan entri dengan cepat melalui muat naik Excel atau API JSON.

Kemampuan menyoal untuk manifest, HTS, kadar pertukaran, pematuhan PGA, AD/CVD, kuota, amaran Banci, dan muat turun broker.

Pemetaan data masa nyata mengurangkan kesilapan penyerahan dengan menyambungkan entri data sumber dan destinasi dengan lancar.

Penciptaan dan penyerahan In-Bonds (IT, T&E, dan IE) ke CBP.

Ciri pengklonan Entri menjimatkan masa dengan menggunakan semula entri lampau untuk item serupa dengan maklumat yang tidak berubah.

Templat untuk pelanggan individu, mengautomasikan pengambilan data entri dan menjimatkan masa.

Ciri Pembetulan Ringkasan Pasca, membolehkan pengguna menghantar pembetulan entri ke CBP selepas ringkasan entri diterima.

Fungsi penyesuaian untuk proses penyesuaian import yang dilancarkan.

Kemampuan mesej PGA untuk FDA, FWS, EPA, Lacey Act, AMS, USDA, dan pembetulan PGA.

Platform ABI Customs City juga menawarkan pelbagai ciri berharga lain kepada broker kastam, seperti pemprosesan penyata / kebenaran debit; pertanyaan manifest; menyegerakkan pembebasan kargo dengan manifest yang diserahkan; penjanaan nombor entri sekiranya berlaku penduaan; Ciri “Cari dan Ganti” untuk HTS untuk dengan cepat mengubah bilangan HTS yang besar.

Terkenal dengan penyelesaian digitalnya, Customs City memberi tumpuan kepada meningkatkan kecekapan dan mempercepatkan proses pematuhan kastam. Julat penyelesaian komprehensif mereka termasuk Jenis 86, ACE/ACI, Manifest Trak, RNS, perundingan, ISF, ACE Air eManifest, In-Bond, ACE Ocean Manifest, Notis Awal FDA, dan banyak lagi.

Kejayaan penyelesaian pematuhan kastam digital Customs City jelas dalam pengendalian platform 5,000,000 eManifest per bulan, termasuk 5,000,000 entri Jenis 86 dan 10,000,000 FSN (Pemberitahuan Status Kargo).

Customs City kini dengan penuh semangat bersiap sedia untuk melancarkan revolusi utama seterusnya melalui platform ABI yang kukuh, bertujuan untuk meningkatkan komunikasi antara broker kastam dan CBP secara signifikan. Untuk maklumat lanjut atau untuk menghubungi wakil Customs City, sila gunakan butiran hubungan berikut:

Maklumat Hubungan]

ID Emel- info@customscity.com

Laman web- https://customscity.com/

Nombor telefon-

Amerika Utara tol percuma: +1-888-724-8914

Kanada: +1-289-732-2010

AS: +1-213-260-0795

Mexico tol percuma: +52-800-269-2626

Alamat- 1315 Pickering Pkwy, Suite 300, Pickering, ON, L1V 7G5

Mengenai Customs City:

Dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman kolektif dalam membantu syarikat dengan Pematuhan Kastam, Customs City Global Solutions ditubuhkan atas kepercayaan bahawa mengintegrasikan teknologi moden dengan pengetahuan Kastam dan Perdagangan pakar boleh menyediakan penyelesaian yang paling berkesan untuk pelanggan kami yang berharga.

Media Contact

Customs City

info@customscity.com

+1-289-732-2010

1315 Pickering Pkwy Suite 300, Pickering ON LIV 7G5

Customs City Global Solutions Platform

Sumber :Customs City