Cobo dan Bitmap Tech Bergabung Tenaga untuk Menubuhkan Rangkaian Merlin Chain, Bitcoin Layer 2 dengan Teknologi Kustodi MPC

Cobo x Merlin Chain

(SeaPRwire) –   SINGAPORE, 02 Feb. 2024 — Cobo, penyedia penyelesaian kawalan aset digital yang terkemuka, telah mengumumkan perkongsian strategik dengan Merlin Chain, penyelesaian Bitcoin Layer 2 inovatif.

Merlin Chain adalah garis produk anak syarikat dari Bitmap Tech (dahulunya RCSV), pasukan terkemuka dengan jumlah modal pasaran melebihi $500 juta. Koleksi BRC-420 “Blue Box” di bawah Bitmap Tech telah menjadi salah satu aset Ordinals yang paling panas. Mengintegrasikan rangkaian ZK-Rollup, rangkaian orakel terdesentralisasi, dan modul bukti penipuan rantai Bitcoin, Merlin Chain komited untuk memberdayakan aset asli, protokol, dan produk Bitcoin di Layer1 melalui rangkaian Layer2nya, untuk Membuat Bitcoin Menyenangkan Lagi.

Merlin Chain akan menghubungkan pelbagai aset asli dari Bitcoin Layer 1 ke Layer 2, menggunakan penyelesaian dompet MPC Cobo – Cobo MPC Co-Managed Custody, untuk memastikan semua dana kekal bukan kawalan dan selamat. Apabila pengguna terlibat dalam transaksi lintas rantai atau penguncian penerbangan udara melalui Merlin Chain, aset dari Bitcoin Layer 1 memasuki jambatan akan disimpan dengan selamat di dompet MPC yang dikongsi pengurusan oleh Cobo dan Merlin Chain. Semua transaksi akan melalui dasar risiko komprehensif oleh kedua-dua Merlin Chain dan Cobo sebelum tandatangan dibebaskan, memastikan tiada titik tunggal kegagalan. Kerjasama ini menunjukkan campuran pelopor kebolehgunaan dan keselamatan tahap institusi.

Penyelesaian Cobo MPC Co-Managed Custody menggunakan teknologi Pengiraan Berbilang Pihak yang maju untuk melaksanakan Skim Tandatangan Ambang. Dengan pendekatan MPC-TSS Cobo, bahagian kunci peribadi dijana secara berasingan dalam persekitaran selamat berasingan, dienkripsi, dan diedarkan di kalangan beberapa pihak. Pihak-pihak ini secara bersama menandatangani transaksi tanpa pernah mendedahkan bahagian kunci peribadi mereka antara satu sama lain. Penyelesaian Cobo MPC Co-Custody memberdayakan Merlin Chain dengan keselamatan tahap institusi, memastikan kunci peribadi tidak wujud atau berada pada sebarang peranti tunggal. Ini secara efektif mengelakkan risiko kegagalan titik tunggal, melindungi aset pengguna daripada serangan dan kesilapan manusia.

Pada masa hadapan, penyelesaian kawalan Cobo juga akan menyokong token asli pada Merlin Chain. Pengguna akan dapat menyimpan dan menguruskan token Merlin Chain dengan Cobo, mendapat manfaat daripada penyelesaian pengurusan aset digital yang licin dan kukuh.

“Kami gembira Bitmap Tech telah memilih Cobo sebagai penyelesaian teknologi dompet aset digital keutamaannya. Perkongsian ini bertujuan untuk memberikan Merlin Chain dengan infrastruktur dompet bukan kawalan berprestasi tinggi, tahap institusi. Kami dengan sabar menantikan kerjasama mendalam dengan Bitmap Tech. Dengan bekerja bersama, kami boleh memperkasakan terobosan di seluruh ekosistem Bitcoin, melonggarkan keseluruhan kemungkinan rangkaian ini,” kata Changhao Jiang, Pengasas Bersama dan CTO Cobo.

Jeff, Pengasas dan CEO Bitmap Tech menyatakan, “Kami gembira berpasangan dengan Cobo, pemimpin terkemuka dalam teknologi kawalan aset digital untuk mendorong sempadan apa yang mungkin dalam ekosistem Bitcoin. Penyelesaian Layer 2 inovatif kami, Merlin Chain, ditenagai oleh kuasa Kawalan Cobo MPC Co-managed, telah diatur untuk menakrifkan semula pengalaman pengguna, keselamatan dan kebolehgunaan rangkaian Bitcoin.”

Mengenai Cobo
Cobo adalah pemimpin global yang dipercayai dalam penyelesaian kawalan aset digital. Sebagai platform omni-kawalan yang pertama di dunia, Cobo menawarkan spektrum lengkap penyelesaian daripada dompet kawalan ke dompet bukan kawalan termasuk MPC dan dompet kontrak pintar, serta Wallet-as-a-Service, platform pengurusan DeFi (Argus), dan rangkaian penyelesaian luar bursa (SuperLoop). Dipercayai oleh lebih 500 institusi dengan bilionan dalam aset di bawah kawalan, Cobo memberi keyakinan dalam pemilikan aset digital dengan membolehkan pengurusan aset digital dan interaksi yang selamat dan cekap dengan Web 3.0. Cobo disahkan ISO27001, SOC2 Jenis 1 dan Jenis 2-pematuhan dan diluluskan di 4 bidang kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Mengenai Merlin Chain

Merlin Chain adalah Bitcoin Layer2 yang mengintegrasikan rangkaian ZK-Rollup, rangkaian orakel terdesentralisasi, dan modul bukti penipuan BTC rantai. Merlin Chain komited untuk memberdayakan aset asli, protokol, dan produk Bitcoin di Layer1 melalui rangkaian Layer2nya, untuk Membuat Bitcoin Menyenangkan Lagi. Merlin Chain adalah garis produk anak syarikat Bitmap Tech, pasukan OG terkemuka dengan jumlah modal pasaran melebihi $500 juta. Koleksi BRC-420 “Blue Box” di bawah Bitmap Tech telah menjadi salah satu aset paling panas di Ordinals.

| |

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

MAKLUMAT HUBUNGAN:
Hubungan Media:
WenWei Chua
Eksekutif Pemasaran Kandungan
wenwei.chua@cobo.com