CENTOGENE Menerima Kelulusan Kredit Cukai Penyelidikan Perancis

(SeaPRwire) –   Rakan boleh menuntut sehingga 30% pengurangan cukai

CAMBRIDGE, Mass. dan ROSTOCK, Jerman, dan BERLIN, 24 Jan. 2024 — Centogene N.V. (Nasdaq: CNTG), rakan penting untuk sains hidup bagi jawapan berasaskan data bagi penyakit langka dan neurodegeneratif, hari ini mengumumkan bahawa ia telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Perancis sebagai organisasi yang layak menyokong rakan-rakan yang menjalankan projek R & D di Perancis. Oleh itu, ia telah menerima akreditasi di bawah inisiatif kredit cukai penyelidikan Perancis (‘Crédit d’Impôt Recherche’, CIR) untuk tempoh tiga tahun.

Inisiatif CIR membolehkan syarikat penyelidikan berasaskan yang tertakluk kepada cukai korporat di Perancis untuk menuntut pengurangan cukai sebanyak 30% daripada semua kos (sehingga €100 juta) yang ditanggung dalam aktiviti R & D yang diserahkan kepada CENTOGENE.

Prof. Peter Bauer, Ketua Pegawai Perubatan & Genomik di CENTOGENE, berkata: “Kami gembira menerima akreditasi ini kerana ia mengiktiraf keupayaan penyelidikan maju kami yang kami sokongkan kepada pelanggan kami. Dengan mengurangkan jumlah kos R & D keseluruhan, kami akan dapat menyokong rakan-rakan semasa dan masa depan kami dalam menghasilkan wawasan baharu dan memberikan jawapan berasaskan data yang mengubah hidup kepada pesakit penyakit langka dan neurodegeneratif.”

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai inisiatif CIR, lawati:

Mengenai CENTOGENE

Misi CENTOGENE adalah untuk memberikan jawapan berasaskan data dan mengubah hidup kepada pesakit, doktor dan syarikat farmaseutikal untuk penyakit langka dan neurodegeneratif. Kami mengintegrasikan teknologi multiomik dengan Biodatabank CENTOGENE – memberikan analisis dimensi untuk memandu generasi perubatan berpresisi akan datang. Pendekatan unik kami membolehkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai untuk pesakit, menyokong pemahaman doktor yang lebih tepat tentang keadaan penyakit, dan mempercepatkan serta mengurangkan risiko penemuan dadah terget dan pembangunan farmaseutikal yang disokong data.

Sejak penubuhan kami pada tahun 2006, CENTOGENE telah menawarkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai – membina rangkaian lebih kurang 30,000 doktor aktif. Makmal rujukan multiomik ISO, CAP dan CLIA kami di Jerman menggunakan set data Fenomik, Genomik, Transkriptomik, Epigenomik, Proteomik dan Metabolomik. Data ini ditangkap dalam Biodatabank CENTOGENE kami, dengan lebih daripada 800,000 pesakit yang diwakili dari lebih 120 negara yang sangat pelbagai, di mana lebih 70% bukan berasal dari keturunan Eropah. Setakat ini, Biodatabank CENTOGENE telah menyumbang kepada penemuan wawasan baharu untuk lebih daripada 285 penerbitan rakan sebaya.

Dengan menterjemah data dan kepakaran kami ke dalam wawasan nyata, kami telah menyokong lebih daripada 50 kolaborasi dengan rakan farmaseutikal. Bersama, kami mempercepatkan dan mengurangkan risiko penemuan dadah, pembangunan dan komersialisasi dalam skrin dadah dan sasaran, pembangunan klinikal, capaian pasaran dan pengembangan, serta menawarkan Lesen Data Biodatabank CENTOGENE dan Laporan Wawasan untuk membolehkan dunia disembuhkan daripada semua penyakit langka dan neurodegeneratif.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, saluran dan tujuan bersandarkan pesakit kami, lawati dan ikuti kami di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud undang-undang persekutuan AS. Kenyataan yang tidak jelas secara sejarah bersifat prospektif, dan kata-kata “mengharapkan”, “percaya”, “terus”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “merancang”, “direka untuk”, “ditetapkan untuk”, “berpotensi”, “objektif” dan kata kerja masa hadapan atau syarat serupa seperti “akan”, “mungkin”, “seharusnya”, “boleh”, “mungkin”, “boleh” dan “mungkin”, atau negatif daripada perkataan-perkataan ini biasanya bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor penting lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian CENTOGENE berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan prospektif tersebut. Risiko dan ketidakpastian sedemikian termasuk, antara lain, keadaan ekonomi dan geopolitik negatif dan ketidakstabilan serta ketidaktentuan dalam pasaran kewangan global, perubahan yang mungkin dalam undang-undang semasa dan cadangan, peraturan dan dasar kerajaan, tekanan daripada persaingan dan penggabungan yang meningkat dalam industri kami, perbelanjaan dan ketidakpastian kelulusan peraturan, termasuk daripada Makmal Makanan dan Dadah AS, perubahan dalam campuran pelanggan dan rakan kongsi kami dan amalan tempahan mereka berhubung dengan produk dan penyelesaian kami, bergantung kepada pihak ketiga dan rakan kolaborasi, termasuk keupayaan kami untuk menguruskan pertumbuhan, melaksanakan strategi perniagaan kami dan memasuki hubungan pelanggan baharu, ketergantungan kami kepada industri penyakit langka, keupayaan kami untuk menguruskan pertumbuhan antarabangsa, bergantung kepada kakitangan kunci, bergantung kepada perlindungan harta intelek, fluktuasi prestasi operasi kami disebabkan kesan pertukaran wang, keupayaan kami untuk menguruskan penggunaan tunai, pematuhan berterusan kami kepada ikatan kewangan, keperluan pembiayaan tambahan kami dan keupayaan kami untuk terus sebagai perniagaan berterusan, atau faktor-faktor penting lain. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini, serta risiko yang berkaitan dengan perniagaan CENTOGENE secara umum, lihat faktor risiko CENTOGENE yang dinyatakan dalam Borang 20-F CENTOGENE yang diajukan pada 16 Mei 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS dan penyampaian berikutnya kepada SEC.

HUBUNGAN

CENTOGENE

Melissa Hall
Komunikasi Korporat

Lennart Streibel
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.