CCSC Technology International Holdings Limited Mengesahkan Penuh Pelaksanaan Pilihan Tambahan

(SeaPRwire) –   Hong Kong, 08 Februari 2024 — CCSC Technology International Holdings Limited (“Syarikat” atau “CCSC”) (Nasdaq: CCTG), sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang terlibat dalam jualan, reka bentuk dan pembuatan produk sambungan, termasuk sambungan, kabel dan harnes kabel, hari ini mengumumkan pengguna peluang tambahan sepenuhnya untuk membeli tambahan 206,250 saham biasa pada harga penawaran awam AS$4.00 sesaham. Selepas memberi kesan kepada pelaksanaan peluang tambahan sepenuhnya, Syarikat menjual secara keseluruhan 1,581,250 saham biasa untuk hasil kasar AS$6.325 juta, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan berkaitan lain. Saham biasa mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq pada 18 Januari 2024, dengan tanda dagangan “CCTG”.

Hasil daripada Penawaran Awam akan digunakan terutamanya untuk: menaik taraf kemudahan dan sistem pengurusan (termasuk sistem IT) untuk meningkatkan kecekapan operasi dan meningkatkan kapasiti pengeluaran; usaha pemasaran dan memperluaskan pasukan jualan; penyelidikan dan pembangunan (termasuk perekrutan dan membangunkan bakat kejuruteraan, pengambilalihan strategik dan kerjasama); pengambilalihan strategik dan kerjasama; dan modal kerja dan tujuan korporat umum yang lain.

Penawaran Awam ini dijalankan atas dasar komitmen penuh. Revere Securities LLC dan R.F. Lafferty & Co., Inc. (“Pengendali”) bertindak sebagai pengendali untuk Penawaran Awam ini. Hunter Taubman Fischer & Li LLC bertindak sebagai peguam undang-undang syarikat AS kepada Syarikat, dan Becker & Poliakoff, LLP bertindak sebagai peguam undang-undang AS kepada Pengendali berhubung Penawaran Awam ini.

Pendaftaran kenyataan berkaitan Penawaran Awam ini telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) (Nombor Fail: 333-270741 dan 333-276545), sebagaimana yang dipinda, dan telah diluluskan oleh SEC pada 28 Disember 2023 dan 17 Januari 2024. Penawaran Awam ini hanya dibuat melalui prospektus, membentuk sebahagian daripada pendaftaran kenyataan. Salinan prospektus akhir berhubung Penawaran Awam ini boleh diperolehi daripada Revere Securities LLC, Inc. melalui emel di , melalui pos biasa ke Revere Securities LLC, 650 Fifth Avenue, 35th Floor, New York, NY 10019 USA, atau melalui telefon di (212) 688-2238; atau daripada R.F. Lafferty & Co., Inc. melalui emel di , melalui pos biasa ke R.F. Lafferty & Co., Inc., 40 Wall Street, 29th Floor, New York, NY 10005 USA, atau melalui telefon di (212) 293-9090. Selain itu, salinan prospektus akhir berhubung Penawaran Awam ini boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan sekuriti tersebut tidak akan ditawarkan atau dijual di Amerika Syarikat tanpa pendaftaran atau pengecualian berkenaan daripada pendaftaran, dan tidak akan ada tawaran, permintaan atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Mengenai CCSC Technology International Holdings Limited

CCSC Technology International Holdings Limited, ialah sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang terlibat dalam jualan, reka bentuk dan pembuatan produk sambungan. Syarikat khusus dalam produk sambungan terkustomisasi, termasuk sambungan, kabel dan harnes kabel yang digunakan untuk pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri, termasuk industri, automotif, robotik, peralatan perubatan, komputer, rangkaian dan telekomunikasi, dan produk pengguna. Syarikat menghasilkan produk sambungan OEM (“pengeluar asal”) dan ODM (“reka bentuk asal pembuat”) untuk syarikat pembuatan yang menghasilkan produk akhir, serta perkhidmatan pemasangan elektronik (“EMS”) yang memperolehi dan mengumpul produk bagi pihak syarikat pembuatan tersebut. Syarikat mempunyai pelanggan global berpelbagai negara terletak di lebih 25 negara di seluruh Asia, Eropah dan Amerika. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada Penawaran Awam yang dicadangkan oleh Syarikat. Kenyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berasaskan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang mungkin mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinan”, “berpotensi”, “berterusan” atau ungkapan serupa dalam kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk memantau sebarang peristiwa atau keadaan selepasnya, atau perubahan jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan dan menggalakkan pelabur melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan Syarikat di masa depan dalam pendaftaran kenyataannya dan penyataan lain kepada SEC.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

CCSC Technology International Holdings Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.