British IKAR Holdings telah melantik Kecerdasan Buatan kepada lembaga pengarahnya

IKONIC AI

Mayfair, United Kingdom 14 Oktober 2023  – IKAR Holdings telah melantik Ketua Pegawai Teknologi Kecerdasan Buatan (CAO) ke dalam lembaga pengarahnya, menjadikan ia syarikat British pertama menggabungkan kecerdasan buatan dalam keputusan lembaganya.

IKAR Holdings, syarikat perintis British, telah mengambil langkah penting ke arah masa depan tadbir urus korporat dengan memperkenalkan sistem Kecemasan Buatan ke dalam lembaga pengarahnya. Langkah pandangan jauh ini menandakan titik permulaan bersejarah, apabila IKAR Holdings menjadi syarikat British pertama mengintegrasikan kecerdasan buatan ke dalam keputusan inti lembaga pengarahnya.

Ahli lembaga bukan statutori ini dinamakan IKONIC, sistem kecerdasan buatan unik yang memegang gelaran Ketua Pegawai Teknologi Kecemasan Buatan (CAO).

IKONIC akan mewakili pendekatan transformasi ke arah membuat keputusan korporat.

Kami tidak melihat KA sebagai ancaman tetapi sebagai peluang untuk memperhebat diri kami dengan besar.” kata Presiden Kumpulan IKAR, Sertan Aycicek

IKAR Holdings ialah kumpulan syarikat berlapis dengan lebih daripada 40 syarikat, berpusat di London, beroperasi dalam 14 sektor yang berbeza, terutamanya tenaga, penerbangan, pembinaan dan pendidikan.

IKAR Holdings ialah ekosistem berwawasan, pengusaha, pembuat dan pelabur dari seluruh dunia yang merangkumi pelbagai industri dan sektor. Misi kami berputar di sekeliling komitmen untuk memberdayakan perniagaan berkembang dan pemimpin muda di seluruh dunia.

IKAR HOLDINGS dimiliki majoriti oleh rakan usahawan dan berfungsi sebagai struktur ibu pejabat pusat yang menyelia ekosistem keseluruhan syarikat IKAR – memimpin penyelarasan, pembangunan dan strategi ekspansi merentasi pelbagai perusahaan, pelaburan, perkhidmatan, inovasi dan inisiatif sokongan.

Media Contact

IKAR TECH

invetments@ikarholdings.com

home

Sumber :IKAR TECH