BMW Brilliance mengeluarkan kenderaan keenam juta

(SeaPRwire) –   SHENYANG, China, 13 Mei 2024 —

Sebuah kereta elektrik BMW i5 telah keluar dari jalur pengeluaran pada 8 Mei di bandar utama timur laut China, Shenyang, ibu kota wilayah Liaoning, menandakan kereta ke-6 juta yang dihasilkan oleh usaha sama BMW Group di China, BMW Brilliance Automotive (BBA), mengikut Pejabat Maklumat Pentadbiran Bandar Shenyang.

Ini hanya 15 bulan selepas kereta ke-5 juta dihasilkan oleh usaha sama itu.

Pembuat kereta Jerman mengumumkan pada April pelaburan tambahan 20 bilion yuan (kira-kira 2.8 bilion dolar AS) di pangkalan pengeluaran di Shenyang.

Pembuat kereta itu berkata pelaburan itu akan digunakan untuk meningkatkan dan memodenkan loji Dadong milik BBA, yang ditubuhkan pada 2003.

Pada 2023, Kumpulan BMW menghantar jumlah lebih 820,000 kenderaan BMW dan MINI di pasaran China, mengambil kira-kira 32 peratus jualannya di peringkat global.

Sumber: Pejabat Maklumat Pentadbiran Bandar Shenyang

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Pihak hubungan: 
Cik Liu, Tel: 86-10-63074558