Bilibili Inc. akan Adakan Mesyuarat Agung Tahunan pada 28 Jun 2024

(SeaPRwire) –   SHAH ALAM, Malaysia, 09 April 2024 — Bilibili Inc. (“Bilibili” atau “Syarikat”) (NASDAQ: BILI dan HKEX: 9626), jenama ikonik dan komuniti video terkemuka untuk generasi muda di China, hari ini telah menerbitkan edaran (the “Edaran AGM”) untuk memberi pemegang saham maklumat mengenai cadangan yang akan dibentangkan di mesyuarat agung tahunan pemegang saham syarikat (the “AGM”) untuk kelulusan pemegang saham dan notis mesyuarat agung tahunan (the “Notis AGM”). AGM akan diadakan di Bangunan 3, Pusat Guozheng, No. 485, Jalan Zhengli, Daerah Yangpu, Shanghai, Republik Rakyat China pada 28 Jun 2024 pada pukul 4:30 petang (waktu Hong Kong), untuk mempertimbangkan dan mengundi resolusi yang dinyatakan dalam Notis AGM. Edaran AGM, Notis AGM dan borang proksi untuk AGM boleh didapati di laman web hubungan pelabur Syarikat di .

Pemegang saham berdaftar bagi saham biasa Syarikat pada penutupan perniagaan pada 23 Mei 2024, waktu Hong Kong, layak menghadiri dan mengundi dalam AGM dan sebarang mesyuarat yang ditangguhkan. Pemegang unit American depositary shares Syarikat pada penutupan perniagaan pada 23 Mei 2024, waktu New York, yang ingin menggunakan hak mengundi mereka untuk saham biasa Kelas Z Syarikat mesti bertindak melalui pendeposit bagi program saham depositari Amerika Syarikat, Deutsche Bank Trust Company Americas.

Bilibili telah memfailkan laporan tahunan mereka menggunakan Borang 20-F, termasuk penyata kewangan diaudit, bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Borang 20-F Bilibili boleh diakses di laman web hubungan pelabur Syarikat di dan laman web SEC di .

Mengenai Bilibili Inc.

Bilibili merupakan jenama ikonik dan komuniti video terkemuka dengan misi untuk memperkaya kehidupan harian generasi muda di China. Bilibili menawarkan pelbagai kandungan berasaskan video dengan Semua Video Yang Anda Suka sebagai harga. Bilibili membina komuniti mereka di sekitar pengguna berpotensi, kandungan berkualiti tinggi, pencipta kandungan berbakat dan ikatan emosi yang kuat di antara mereka. Bilibili merintis ciri “perbualan butiran”, fungsi komen langsung yang telah mengubah pengalaman menonton penonton dengan memaparkan fikiran dan perasaan ahli penonton yang menonton video yang sama. Syarikat kini menjadi rumah yang menyambut pelbagai minat generasi muda di China dan medan untuk mempromosikan budaya Cina di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Pengumuman ini mengandungi kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “yakin”, “berpotensi”, “terus”, atau ungkapan lain yang serupa. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Bilibili, adalah kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan membabitkan risiko dan ketidakpastian. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan pandangan ke depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor yang dinyatakan dalam penyata yang diajukan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat dan Bursa Saham Hong Kong. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini dan lampiran adalah pada tarikh pengumuman ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:

Bilibili Inc.
Juliet Yang
Tel: +86-21-2509-9255 Ext. 8523
E-mel:

Piacente Financial Communications
Helen Wu
Tel: +86-10-6508-0677
E-mel:

Di Amerika Syarikat:

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.