Avextra AG Mengumumkan Penutupan Pembiayaan Tambahan Disokong oleh Pelabur Institusi dan Baru yang Sedia Ada

  • Avextra mengumumkan penutupan pusingan pembiayaan terbaru mereka pada penilaian EUR 100 juta, menamatkan penaikan yang signifikan selama 18 bulan terakhir, terdiri daripada instrumen Ekuiti dan Nota Konvertibel Pinjaman (CLNs) berjumlah lebih daripada EUR 20 juta, yang kini telah sepenuhnya dikonversi kepada saham biasa.
  • Pembiayaan datang dari pelabur sedia ada, insiden syarikat serta pelabur institusi baru.
  • Pembiayaan akan menyokong perluasan terus saluran pengedaran Avextra di Eropah dan mempercepatkan ujian klinikal untuk mencipta pilihan rawatan berasaskan bukti baru untuk indikasi khusus.

(SeaPRwire) –   BENSHEIM, Jerman, 07 Feb. 2024 — Avextra AG (“Avextra” atau “Syarikat”), pengilang dan pembangun terpadu menegak Eropah ubat-ubatan berbahan kanabis perubatan (CBMs) yang terletak di Jerman, bangga mengumumkan penutupan pembiayaan modal terbaru mereka dengan sokongan dari pelabur sedia ada, rakan kongsi strategik dan pelabur institusi baru. Pembiayaan ini akan menyokong perluasan terus Avextra saluran pengedaran Eropah dan mempercepatkan ujian klinikal untuk mencipta pilihan rawatan berasaskan bukti baru untuk indikasi khusus.

Pusingan pembiayaan terkini ini juga akan membantu mempercepat pembangunan CBM baru dan harta intelek Avextra. Avextra akan melancarkan fasa seterusnya kajian pesakit dan ujian klinikal dengan produk eksklusif dalam indikasi khusus.

“Sokongan berterusan dari pemegang saham sedia ada bersama-sama dengan penyertaan pelabur institusi dan rakan kongsi strategik baru dalam pusingan pembiayaan modal terbaru ini, di tengah-tengah alam pasaran semasa, merupakan bukti kepada pembezaan harta dan portfolio harta intelek Avextra serta strategi operasi,” kata Dr. Bernhard Babel, CEO Avextra AG. “Pusingan pembiayaan terkini ini akan terus menyokong Syarikat ketika kami melaksanakan strategi dua-pilar dan terus menghasilkan keputusan untuk pemegang saham kami.”

Pasaran kanabis perubatan Eropah dijangka akan mencapai lebih daripada EUR 20 bilion jualan menjelang 2030 berdasarkan kadar pertumbuhan semasa 25-30% setahun, menawarkan peluang pasaran yang besar untuk syarikat seperti Avextra. Dengan produk eksklusifnya dan pasukan yang sangat mahir dalam pembangunan farmaseutikal, Avextra berada dalam kedudukan yang baik untuk menangkap bahagian pasaran yang besar ini dan memberikan nilai yang besar kepada pemangku kepentingan.

Tentang Avextra AG

Avextra merupakan salah satu pengendali kanabis perubatan terpadu menegak terkemuka di Eropah yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan pengeluaran ubat-ubatan yang diluluskan kawal selia. Diasaskan pada tahun 2019 dan berpangkalan di Jerman, syarikat ini bekerja rapat dengan doktor dan ahli farmasi untuk membangunkan dan menghasilkan ubat kanabis yang dirumuskan dengan tepat. Avextra mengawal seluruh rantaian nilai – daripada penanaman di Portugal kepada pengekstrakan dan pembuatan EU-GMP yang disahkan di Jerman. Avextra beroperasi di seluruh Eropah melalui rangkaian pengedaran pelbagai saluran yang dibangunkan secara strategik untuk pasaran kunci ini.

Ketahui lebih lanjut di avextra.com dan terus berita di LinkedIn:

Hubungan Pelabur Avextra:

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pasukan Hubungan Pelabur kami:

E-mel:

Permintaan Media Avextra:

Untuk permintaan media atau untuk menetapkan temu bual sila hubungi:

E-mel:
Nombor Telefon: +49 30 408174037

Kenyataan Pandangan Masa Depan:

Kenyataan berita ini mengandungi maklumat “pandangan masa depan” tertentu dalam maksud undang-undang sekuriti yang berkenaan. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan, ramalan atau projeksi yang terkandung dalam maklumat pandangan masa depan dalam penerbitan ini tidak sepenuhnya direalisasikan atau mungkin mengambil masa lebih lama untuk direalisasikan daripada yang dijangka; permintaan pengguna untuk kanabis di seluruh dunia jatuh di bawah jangkaan; anak syarikat dan rakan kongsi Avextra dapat memperoleh dan mengekalkan kelulusan peraturan yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan; dan keadaan ekonomi, kewangan, perundangan, peraturan, persaingan dan politik umum di mana Avextra dan anak syarikat serta rakan kongsi beroperasi akan kekal sama.

Maklumat pandangan masa depan dalam penerbitan ini berdasarkan maklumat yang ada pada masa ini dan apa yang dipercayai oleh pengurusan sebagai anggapan munasabah. Maklumat pandangan masa depan yang terkandung dalam penerbitan ini secara khusus dikecualikan oleh amaran berhati-hati terdahulu dan dibuat pada tarikh penerbitan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.