Aurora Mobile Masuk ke dalam Perkongsian Strategik dengan Zhipu AI untuk Membangunkan Aplikasi AI

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, 7 Mac 2024 — Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” atau “Syarikat”) penyedia utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perkongsian strategik dengan Beijing Knowledge Atlas Technology Co., Ltd., atau Zhipu AI, untuk bersama-sama maju pembangunan aplikasi AI.

Aurora Mobile akan membantu Zhipu AI membina sambungan yang lebih bijak dan rapat dengan penggunanya melalui perkhidmatan Syarikat seperti JPush, JMLink dan JVerification. Aurora Mobile akan bekerjasama dengan Model Bahasa Besar (LLM) Zhipu AI dan menggunakan teknologi LLM terkemuka Zhipu AI dalam produknya sendiri seperti GPTBots.AI.

GPTBots.AI ialah platform operasi Model Bahasa Besar (LLMOps) yang mudah, cekap dan selamat yang menyediakan LLM siap pakai, plug-in, ingatan panjang dan pendek serta keupayaan asas pengetahuan. Ia boleh membantu syarikat menyesuaikan aplikasi bot AI dan menyelesaikan pelbagai masalah yang dihadapi dalam melaksanakan AI generatif di syarikat-syarikat. Melalui perkongsian ini, Zhipu AI dan GPTBots.AI akan menyediakan pelanggan dengan dua set penyelesaian.

Pertama, Zhipu AI+GPTBots.AI SaaS, yang terutamanya melayani perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dengan pembangunan perkhidmatan asli AI. Penyelesaian ini banyak digunakan dalam skenario perniagaan seperti perkhidmatan pelanggan pintar, panduan membeli produk, pengambilan maklumat, tempahan pelanggan, dan pekerja digital. Dengan penyelesaian ini, PKS boleh dengan cepat membina perkhidmatan pintar, meningkatkan pengalaman pelanggan, dan mencapai operasi perniagaan yang cekap.

Kedua, Zhipu AI+GPTBots.AI awan persendirian, yang terutamanya melayani syarikat-syarikat besar dengan keperluan penyimpanan dan pemprosesan data yang lebih tinggi. Melalui pelaksanaan awan persendirian, penyelesaian ini membantu syarikat-syarikat besar mengawal lokasi penyimpanan data dan kaedah pemprosesan dengan lebih baik.

Matlamat kerjasama antara kedua-dua syarikat adalah untuk menyediakan pengguna dengan penyelesaian AI yang menggabungkan kualiti tinggi, fleksibiliti dan keselamatan. Pengguna boleh memilih versi penyelesaian yang sesuai berdasarkan keperluan mereka.

Sebagai penyedia utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China, Aurora Mobile sentiasa memberi tumpuan kepada inovasi teknologi dan penciptaan nilai jangka panjang dan sentiasa mengejar strategi berfokus pada pembangun. Pada masa kini, AI dianggap sebagai peluang transformasi produktiviti terbesar dalam dekad akan datang. Oleh itu, memaksimakan sepenuhnya potensi AI akan menjadi kunci daya saing teras syarikat.

Untuk membantu syarikat dengan cepat menggunakan AI dan membuat teknologi AI lebih fleksibel dan cekap untuk menyokong perniagaan, Aurora Mobile tidak sahaja melancarkan GPTBots.AI, malah juga merupakan pelopor awal dalam menggunakan teknologi AI dalam produknya. Kerjasama strategik ini dengan Zhipu AI sepenuhnya menunjukkan keupayaan teknologi AI yang kuat Syarikat dan analisis data serta mewakili pengiktirafan tinggi syarikat LLM terkemuka terhadap keupayaan perkhidmatan dan kepercayaan dalam kekuatan teknikalnya.

Melalui perkongsian ini, Aurora Mobile dan Zhipu AI akan bersama-sama mempromosikan pelaksanaan aplikasi AI dan menyediakan syarikat-syarikat dengan penyelesaian inovatif dan sokongan teknikal untuk membantu mereka mendapat kelebihan dalam pasaran yang sangat bersaing. Kedua-dua syarikat berharap untuk bekerjasama lebih lanjut untuk menjelajahi lebih banyak peluang dalam bidang AI dan yakin akan membawa lebih banyak inovasi dan terobosan kepada industri.

Tentang Aurora Mobile Limited

Aurora Mobile (NASDAQ: JG) ditubuhkan pada tahun 2011 merupakan penyedia utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan mesej yang stabil dan cekap kepada syarikat-syarikat dan berkembang menjadi penyedia utama perkhidmatan mesej mudah alih dengan kelebihan pertama. Dengan permintaan pelanggan dan pertumbuhan pemasaran yang semakin meningkat, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian berpandangan ke hadapan seperti Cloud Messaging dan Cloud Marketing untuk membantu syarikat-syarikat mencapai jangkauan pelanggan lintas saluran dan interaksi, serta penyelesaian teknologi pemasaran berasaskan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital syarikat-syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Penafian ini mengandungi kenyataan masa depan. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan masa depan ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “yakin” dan kenyataan serupa. Di antara lain, Laporan Perniagaan dan petikan pengurusan dalam penafian ini, serta rancangan strategik dan operasi Aurora Mobile, mengandungi kenyataan masa depan. Aurora Mobile juga mungkin membuat kenyataan masa depan secara bertulis atau lisan dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai keyakinan dan jangkaan Aurora Mobile, merupakan kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang tidak dapat dielakkan. Sebilangan faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Aurora Mobile; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi Aurora Mobile pada masa hadapan; keupayaan Aurora Mobile untuk menarik dan mengekalkan pelanggan; keupayaannya untuk membangunkan dan memasarkan penyelesaian data secara berkesan, dan menembusi pasaran sedia ada untuk perkhidmatan pembangun; keupayaannya untuk mengalihkan peralihan ke model perniagaan SAAS berasaskan iklan; keupayaannya untuk mengekalkan atau meningkatkan brandnya; persaingan dengan pesaing kini atau masa hadapan; keupayaannya untuk terus mendapat akses kepada data mudah alih pada masa hadapan; undang-undang dan peraturan berkaitan privasi data dan perlindungan; dan keadaan ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam penafian ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh penafian ini, dan Aurora Mobile tidak menanggung sebarang tanggungan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Aurora Mobile Limited
E-mel: ir@jiguang.cn

Christensen

Di China
Puan Xiaoyan Su
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel: Xiaoyan.Su@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.