ATA Creativity Global Regains Compliance with Nasdaq Minimum Bid Price Listing Requirement

(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 09, 2024 — ATA Creativity Global (“ACG” atau “Syarikat”, Nasdaq: AACG), sebuah syarikat perkhidmatan pendidikan antarabangsa yang memberi tumpuan kepada menyediakan pengalaman pembelajaran berkualiti yang memupuk dan meningkatkan kreativiti pelajar, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima sepucuk surat daripada Staf Kelayakan Penyenaraian Nasdaq, bertarikh 7 Februari 2024, memberitahu Syarikat bahawa ia telah mencapai semula pematuhan dengan keperluan harga bidaan minimum di bawah Peraturan Penyenaraian Pasaran Saham Nasdaq. Surat itu menyatakan bahawa hasil daripada harga bidaan penutup saham amanah Amerika Syarikat Syarikat pada AS$1.00 sesaham atau lebih untuk 10 hari perniagaan berturut-turut, dari 17 Januari 2024 hingga 6 Februari 2024, Syarikat telah mencapai semula pematuhan dengan Peraturan Penyenaraian 5450(a)(1), dan perkara itu kini telah selesai.

Tentang ATA Creativity Global

ATA Creativity Global merupakan syarikat perkhidmatan pendidikan antarabangsa yang memfokuskan diri menyediakan pengalaman pembelajaran berkualitas yang dapat mengembangkan dan meningkatkan kreativitas para pelajar. ATA Creativity Global menawarkan beragam layanan pendidikan yang terutama terdiri dari pelatihan portefolio, layanan pembelajaran berbasis riset, konseling studi di luar negeri, dan layanan pendidikan lainnya melalui jaringan pusat pelatihannya. Untuk informasi lebih lanjut, silakan kunjungi situs web ACG di .

Laporan Pernyataan Safe Harbor

Siaran pers ini berisi pernyataan yang mungkin merupakan pernyataan berwawasan ke depan menurut makna Bagian 27A dari Undang-Undang Sekuritas tahun 1933, sebagaimana telah diamendemen, dan Bagian 21E dari Undang-Undang Bursa Efek tahun 1934, sebagaimana telah diamendemen, dan sebagaimana didefinisikan dalam Undang-Undang Reformasi Litigasi Sekuritas Swasta tahun 1995. Pernyataan berwawasan ke depan ini dapat diidentifikasi melalui syarat seperti “akan,” “seharusnya,” “mungkin,” “mengharapkan,” “mengantisipasi,” “bertujuan,” “masa depan,” “berniat,” “merencanakan,” “percaya,” “memperkirakan,” “meramalkan,” “prospek,” “kemungkinan besar” dan pernyataan serupa. ACG mungkin juga membuat pernyataan tertulis atau lisan berwawasan ke depan dalam laporan berkala kepada SEC, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam siaran pers dan materi tertulis lainnya dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh para pejabat, direktur, atau karyawannya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan merupakan fakta historis, termasuk pernyataan tentang keyakinan, rencana, dan harapan ACG, adalah pernyataan berwawasan ke depan. Pernyataan berwawasan ke depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang melekat, informasi lebih lanjut mengenai hal ini termasuk dalam arsip Perusahaan dengan SEC. Untuk alasan ini, antara lain, para investor diperingatkan untuk tidak terlalu mengandalkan pernyataan berwawasan ke depan apa pun dalam siaran pers ini. Semua informasi yang diberikan dalam siaran pers ini adalah per tanggal siaran pers ini, dan ACG tidak berkewajiban untuk memperbarui informasi tersebut untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang muncul setelah tanggal ini, kecuali jika diwajibkan oleh hukum yang berlaku.

Untuk informasi lebih lanjut tentang perusahaan kami, silakan hubungi individu berikut:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Di Perusahaan Hubungan Investor
ATA Creativity Global The Equity Group Inc.
Ruobai Sima, CFO Carolyne Y. Sohn, Vice President
+86 10 6518 1133 x 5518 408-538-4577
   
  Alice Zhang, Associate
  212-836-9610