AGBA Memantapkan Kepimpinan Pasaran dengan Rancangan Perkembangan dan Tumpuan kepada Inovasi Tek/Fintech

(SeaPRwire) –   LOS ANGELES, 15 Mei 2024 — NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA” atau “Syarikat” atau “Kumpulan”), pemimpin pasaran kewangan segala-galanya di Hong Kong telah mengeluarkan keputusan kewangannya untuk suku tahun pertama 2024.

AGBA gembira untuk mendedahkan rancangan perkembangannya, termasuk rancangan untuk mengambil alih Triller di AS dan penyelesaian pengambilalihan Sony Life di Singapura. Syarikat sedang dalam proses pengambilalihan dengan Triller dan dengan tidak sabar menantikan penyelesaian yang berjaya. Setelah penyelesaian, ibu pejabat AGBA akan dipindahkan ke Los Angeles.

Syarikat gabungan akan memberi tumpuan strategik kepada empat bidang utama: melonjakkan platform video sosial global berpanduan AI terkemuka di industri; menjana kandungan pengaruh, artis dan sukan yang menarik untuk audiens global yang pelbagai; menubuhkan ekosistem teknologi terkemuka dalam pengurusan kekayaan dan perkhidmatan kewangan; dan membuat pelaburan progresif dalam sektor fintech dinamik.

AGBA sedang menukar perniagaannya secara aktif untuk menjadi syarikat pegangan teknologi/fintech kelas dunia, meletakkan dirinya untuk memacu inovasi dan kecemerlangan dalam industri. Komitmen berterusan untuk menghasilkan keputusan telah mengukuhkan kepimpinan pasaran AGBA, mengesahkan semula reputasinya sebagai pasaran kewangan segala-galanya pilihan.

Encik Wing-Fai Ng, Presiden Kumpulan AGBA Group Holding Limited berkata, “Rancangan perkembangan AGBA menandakan tonggak penting dalam perjalanan kami menjadi pemimpin global dalam ruang teknologi dan fintech. Dengan pengenalan Triller dan Sony Life ke dalam Kumpulan, kami sedang meletakkan diri secara strategik untuk memacu inovasi dan menyampaikan pengalaman tanpa tandingan kepada audiens global yang pelbagai.”

Beliau menambah, “Kami juga komited sepenuhnya untuk menarik bakat teratas untuk melonjakkan AGBA ke aras baharu. Dengan mengumpulkan pasukan individu luar biasa, kami akan memacu perniagaan kami ke hadapan dengan momentum tanpa tandingan, memanfaatkan kekuatan kolektif kepakaran kami untuk melepasi kejayaan yang lebih besar lagi.”

Untuk melihat analisis terperinci keputusan kewangan kami suku tahun pertama 2024 dan gambaran masa hadapan, sila lawati . Untuk butiran lanjut, sila rujuk laporan syarikat pada Borang 10-K yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa pada 28 Mac 2024.

# # #

Tentang AGBA Group:
Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) ialah pemimpin pasaran kewangan segala-galanya berpusat di Hong Kong menawarkan set paling meluas perkhidmatan kewangan dan produk kesihatan di Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem bimbingan teknologi, membolehkan pelanggan memanfaatkan pilihan yang sesuai dengan keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih 400,000 pelanggan peribadi dan korporat, Kumpulan ini dibahagikan kepada empat perniagaan pemimpin pasaran: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Media:

Puan Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Kenyataan Pelabuhan Selamat

Kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tuntutan Mahkamah Sivil Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “berhasrat,” “harus,” “percaya,” “menjangka,” “projek,” “anggar” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza dengan jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berikut: cadangan pengambilalihan Syarikat terhadap Triller Corp. dan Sony Life Singapore Pte. Ltd.; matlamat dan strategi Syarikat; perkembangan perniagaan masa depan Syarikat; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pengakhiran sebarang tindakan undang-undang yang mungkin dimulakan terhadap kami berikutan penyelesaian perniagaan; jangkaan mengenai strategi dan prestasi kewangan masa depan kami, termasuk rancangan perniagaan masa depan atau objektif, prestasi dan peluang prospektif, hasil, penentuan harga, perbelanjaan operasi, trend pasaran, kecairan, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjawan modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan am dan perniagaan umum di Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang dirancang untuk diservi serta andaian yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC, tempoh dan keparahan wabak coronavirus terbaru, termasuk kesannya merentasi perniagaan dan operasi kami. Untuk sebab-sebab ini, antara lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan ke atas mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor ketidakpastian dan risiko tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat dengan SEC, yang boleh diperiksa di . Syarikat tidak menanggung obligasi untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk memantau peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.