Aesthetic Medical International Holdings Group Ltd. Mengumumkan Penerimaan Surat Keputusan Penghapusan yang Diharapkan Dari Staf Nasdaq dan Niat untuk Meminta Sidang ke Panel Sidang Nasdaq

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, 8 Mac 2024 – Aesthetic Medical International Holdings Group Limited (Nasdaq: AIH) (“Syarikat” atau “AIH”), pembekal utama perkhidmatan perubatan estetik di China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan meminta perbicaraan di hadapan Panel Perbicaraan Nasdaq sebagai langkah seterusnya dalam proses untuk memohon lanjutan bagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2) (“Peraturan Harga Tawaran Minimum”) untuk terus disenaraikan di Pasaran Modal Ringan Nasdaq (“Nasdaq”).

Rujukan dibuat kepada borang 6-K Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran (the “SEC”) pada 8 September 2023 (“Pendedahan Sebelum”) berkaitan surat yang diterima Syarikat daripada Staf Kelayakan Senaraian (the “Staf”) Nasdaq memberitahu bahawa, pada 5 September 2023, sekuriti Syarikat mempunyai harga tawaran penutup kurang daripada AS$1.00 sesaham untuk lebih daripada 30 sesi perdagangan berturut-turut, yang tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum seperti yang ditetapkan di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2) untuk terus disenaraikan di Nasdaq. Syarikat telah diberi tempoh rahmat 180 hari kalendar untuk memulihkan kepatuhan mengikut Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (c) (3) (A). Semua istilah berkapital tidak lain yang ditakrifkan di sini hendaklah mempunyai makna yang diberikan kepada mereka dalam Pendedahan Sebelum.

Pada 6 Mac 2024, Syarikat menerima surat notifikasi (the “Surat Notifikasi”) daripada Staf Nasdaq menyatakan bahawa, Syarikat tidak telah memulihkan kepatuhan dengan Peraturan Harga Tawaran Minimum dalam tempoh rahmat 180 hari kalendar dan tidak layak untuk tempoh rahmat kedua 180 hari kalendar. Oleh itu, Staf telah memutuskan untuk mengenepikan sekuriti Syarikat daripada Nasdaq melainkan Syarikat meminta perbicaraan tidak lewat daripada pukul 4:00 petang Waktu Timur pada 13 Mac 2024. Syarikat berniat untuk mengemukakan permintaan untuk perbicaraan tepat pada masanya. Permintaan ini biasanya akan menangguhkan sebarang tindakan lanjut oleh Staf dan dijangka sekuriti Syarikat akan terus layak untuk diperdagangkan di Nasdaq sekurang-kurangnya sehingga kesimpulan muktamad proses perbicaraan.

Tentang Aesthetic Medical International Holdings Group Limited

AIH, dikenali sebagai “Peng’ai” di China, merupakan pembekal utama perkhidmatan perubatan estetik di China. AIH beroperasi melalui pusat-pusat rawatan yang tersebar di bandar-bandar utama di daratan China, dengan fokus utama ke atas kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macau dan kawasan Delta Sungai Yangtze. Dengan mengambil kesempatan daripada lebih 20 tahun pengalaman klinikal, AIH menyediakan penawaran perkhidmatan estetik menyeluruh, termasuk rawatan estetik pembedahan, rawatan estetik bukan pembedahan, perkhidmatan perubatan am dan perkhidmatan estetik lain. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati .

Kenyataan Berjaga-jaga

Kenyataan berita ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “menjangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “dianggarkan”, “mungkin” dan kenyataan serupa. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Risiko dan ketidakpastian ini dan lain-lain yang berkaitan dengan perniagaan dan keadaan kewangan Syarikat diterangkan dari semasa ke semasa dalam laporan SEC Syarikat, dan boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini dibuat hanya pada tarikh yang dinyatakan, dan Syarikat tidak mengambil tanggungjawab untuk mengemas kini atau menyemak maklumat dalam sebarang kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan Pelabur

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:

Aesthetic Medical International Holdings Group Limited

E-mel:
Laman Web:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.