798 Menghantar Jemputan untuk Mewujudkan Destinasi Seni Global Bersama

(SeaPRwire) –   BEIJING, 12 April 2024 — Pada 3 April, mural besar “Pohon Budaya Dunia” telah dilancarkan di Daerah Seni 798, yang dibentangkan bersama-sama oleh 798 dan kumpulan artis antarabangsa “Toyism” dari Belanda. Pada masa yang sama, 798 telah mengumumkan secara rasminya “Perkongsian Tapak Seni Global 798”, dengan menghantar jemputan kepada artis-artis dunia untuk mencipta bersama seni di destinasi seni global ini, dengan mempamerkan pandangan yang pelbagai budaya dan ekspresi seni global.

Artis-artis dari kumpulan artis antarabangsa “Toyism”

Artis-artis dari kumpulan artis antarabangsa “Toyism”

Sepanjang dua tahun yang lalu, Daerah Seni 798 telah menjalani penaiktarafan penting, dengan sokongan kerajaan, dengan memantapkan landskap, ruang awam, dan perkhidmatan mereka. Susun semula strategik model perniagaan dan perancangan ruang mereka telah menyebabkan satu kawasan pejalan kaki diperluas ke hampir 100,000 meter persegi dan penambahan tujuh dataran awam yang utama. Perluasan ini memperkaya kapasiti tempat tersebut untuk pameran budaya dan seni. Projek-projek baru mendapat manfaat hasil daripada penaiktarafan tersebut yang merangkumi kerjasama dengan “Universal Everything”, dengan menyegarkan Tembok Grafiti Besar yang ikonik itu dengan mural baru. Dengan menerima falsafah “Penuhi ruang dengan seni, beri seni ruang”, 798 telah menarik lebih daripada 20 institusi seni baru, seperti Galeri Batu Putih dan Galeri Eslite, dengan menambah kepada komuniti yang bersemangat.

Penyingkapan

Penyingkapan “Pohon Budaya Dunia”

Dengan menganjurkan lebih 400 pameran dan 1,000 acara budaya setiap tahun, Daerah Seni 798 telah menjadi satu hab untuk penggemar-penggemar seni, dengan menarik lebih daripada 11 juta pengunjung pada tahun 2023 dan menetapkan rekod baru pengunjung. Ia berdiri sebagai destinasi seni antarabangsa yang penting di Beijing, dengan mempamerkan budaya Cina dan berkhidmat sebagai satu platform untuk pertukaran budaya global. Dengan “Musim Seni Antarabangsa” yang akan diadakan nanti, 798 menyasarkan untuk memupuk hubungan antarabangsa, dengan menggalakkan dialog dan kolaborasi interaktif antara artis-artis di seluruh dunia, dengan itu memperdalamkan persefahaman bersama antara China dan komuniti global.

Pertanyaan Media:
Larry Zhang /

Foto-foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.